שף
שף
לקינוח: אפוגטו עם קישוט שוקולד

אפוגטו שוקולד הל חגיגי

ככה תהפכו בשתי דקות גלידה קנוייה לקינוח איטלקי ואלגנטי. ויש גם הצעה לשדרוג: עיטור שוקולד מפואר שמכינים בקלות בבית

פורסם:

הקינוח האיטלקי הקלאסי והאהוב - גלידה בתוך קפה - מוגש בתוספת טוויסט של הל וגם עיטור של טוויל שוקולד מריר שנותנים את הטאץ'. כל אחד או אחת מוזגים מהקפה לקערת הגלידה, וכולם נהנים ביחד. קינוח משגע באפס מאמץ, שהוא גם נטול גלוטן ויכול להיות טבעוני (אם משתמשים בגלידה מתאימה).
טיפ: כשמכינים את עיטור השוקולד, אפשר לפזר עליו מעט הל טחון, מלח גס או קפה נמס.
המרכיבים (4 מנות)
  • 50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 3–4 מנות אספרסו ארוך (או קפה נמס חזק: 3 כפות קפה + 1 כוס מים רותחים)
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 מכל (כ־700 מ"ל) גלידת וניל
ההכנה
1. שמים את קוביות השוקולד המריר בתוך שקית זילוף או בשקית זיפר. מכניסים את השקית לתוך כוס עם מים רותחים (בלי שהמים יחדרו אליה) וממתינים כמה דקות, להמסה מלאה של השוקולד.
2. פורסים נייר אפייה על מגש שטוח. חותכים את השפיץ של השקית ליצירת פתח קטן. מזליפים את השוקולד בזרם דקיק ובחופשיות, ליצירת דוגמה חופשית. מכניסים למקרר או למקפיא להתייצבות (אפשר להכין מראש ולשמור עד חודשיים במקפיא).
3. מכינים את האספרסו (או הקפה החזק), מוסיפים את ההל ומערבבים.
4. הרכבת המנה: מניחים כדור גלידה בכל קערית ונועצים בו קישוט שוקולד (אם צריך, שוברים בעדינות את קישוטי השוקולד, להתאמה). מגישים מיד, לצד קנקן הקפה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button