שף
שף
טארט טאטן אגסים עם ט ריק

טארט טאטן אגסים עם פטנט

בלי להכין קרמל ובלי להסתבך (האגסים קולפו? העבודה כמעט הסתיימה!), עוגה מקסימה ברוח סתווית

פורסם:
המרכיבים (תבנית בקוטר 26-24 ס"מ)
  • 10-8 אגסים (כ־900 גרם), קלופים, חצויים וללא ליבה
  • 100-80 גרם חמאה או תחליף צמחי, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס + 1 כף (215 גרם) סוכר
  • כ־250 גרם בצק עלים מרודד, מצונן או מופשר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
2. מורחים על בסיס התבנית את החמאה (או תחליפיה) ומפזרים עליה באופן אחיד את הסוכר. מניחים בתבנית את האגסים, כשצידם החתוך פונה מעלה. מומלץ להניח אותם במעגלים, החל מדופנות התבנית ופנימה.
3. אופים כחצי שעה (אם משתמשים בתבנית קפיץ, מומלץ להניח אותה על תבנית תנור, משום שהחמאה עלולה ליזול).
4. בינתיים, חותכים מהבצק עיגול הגדול מעט יותר מקוטר התבנית. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
5. מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור ל־190 מעלות.
6. מניחים את הבצק על האגסים. תוחבים את שוליו פנימה ככל שאפשר. בעזרת מזלג, מחוררים את הבצק בכמה מקומות.
7. מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד כ־40 דקות, עד שהבצק יציב וזהוב. מוציאים ומצננים 5–10 דקות. מניחים צלחת הגשה הפוכה על התבנית, הופכים ומסירים את התבנית. מגישים, מומלץ לצד גלידה.
  • איך שומרים? עד 4-3 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button