שף
שף
עוגת גזר וטחינה

בול לפסח: עוגת גזר וטחינה שמכינים בחמש דקות עבודה

העוגה הבחושה הזו הולכת לככב במטבח שלכם בפסח הקרוב: היא עסיסית, קלה להכנה וגם פרווה. מה נבקש יותר?

פורסם:
לפני שמתחילים: לא לדאוג ממיעוט הנוזלים. הגזר הוא שמעניק לעוגה את הלחות ואת העסיסיות

המרכיבים
(תבנית 30X20 ס"מ)

  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר חום
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • אפשרות: 1/2 כוס (40 גרם) אגוזי מלך או פקאן קצוצים
  • 2 ביצים בגודל M או L
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות שמן קנולה או שמן צמחי אחר
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 3 גזרים בינוניים (כ־200 גרם נטו), קלופים ומגוררים גס
  • להגשה: אבקת סוכר

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את שני סוגי הסוכר, השקדים הטחונים, הקורנפלור (או קמח תפוחי האדמה), אבקת האפייה, המלח והקינמון, ואם רוצים גם את האגוזים, ומערבבים לתערובת אחידה.
3. שמים בקערה נפרדת את הביצים, הטחינה, השמן וקליפת התפוז המגוררת וטורפים לבלילה אחידה. יוצקים לקערת התערובת היבשה, מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית.
4. אופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון קל. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

  • זמן הכנה: כ־10 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button