שף
שף
מיני שטרודל

מיני שטרודל עם פירות קיץ

מנה אישית של מרקחת חמצמצה־מתוקה מפירות העונה (איזה שיש!) במעטפת פריכה ופציחה (מבצק מוכן!) 

פורסם:
המרכיבים
(24 יחידות)
למעטפת
  • 1 חבילה (12 דפים) עלי פילו, מופשרים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 4 כפות שקדים טחונים או פירורי לחם
למלית הפירות
  • 1/2 2 כוסות של פירות קיץ מגולענים וחתוכים לרבעים (למשל: 3 משמשים, 2 נקטרינות, 5 שזיפים וחופן ענבים)
  • 1/3 כוס (כ־66 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • אפשרות: כ־1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל

ההכנה
1. מלית הפירות: שמים בסיר את הפירות, הסוכר, המלח וקליפת הלימון (אם רוצים), ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה כ־15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהכיריים.
2. מסננים כ־1/2 כוס מהנוזלים שבסיר לקערית. מוסיפים להם את הקורנפלור ומערבבים לתמיסה חלקה. מחזירים את התמיסה לסיר ומוסיפים גם את הווניל. מחזירים את הסיר לכיריים. מבשלים עוד 5 דקות על להבה בינונית־גבוהה, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת מרקחת במרקם פודינג. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא (אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר).
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. המעטפת והרכבת המאפה: פורסים על משטח העבודה הנקי עלה פילו. מברישים אותו בשמן ומפזרים עליו סוכר. מניחים עליו עלה נוסף (את שאר העלים מכסים עד להמשך השימוש). חותכים אותם ל־4 רצועות שוות ברוחב כ־10 ס"מ. מפזרים בסמוך לתחילת כל רצועה 1/2 כפית שקדים טחונים או פירורי לחם. מניחים עליהם כ־1 כף ממלית הפירות. מקפלים את הצלעות הארוכות פנימה (כ־1 ס"מ מכל צד) ומגלגלים לגליל מהצלע הקצרה, ליצירת מיני־שטרודל. מכינים כך את כל הכמות ומניחים בתבנית (אפשר בצפיפות). מברישים את המאפים בשמן.
5. אופים כ־25 דקות עד שהמאפים מזהיבים היטב. מוציאים, מצננים קלות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חמים.

  • משך ההכנה: כ־40 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: בינונית
  • איך לשמור? עד 3–4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם לפני ההגשה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button