שף
שף
גראטן ספגטי עם זוקיני  ועגבניות שרי

גראטן ספגטי עם זוקיני ועגבניות שרי

מאפה טעים וקליל, בזכות השימוש בספגטי עבה, ששומר על רווחים וחורים במנה. הירקות מוסיפים טעם וגם צבע, והתוצאה תמיד מקבלת מחמאות

פורסם:
המרכיבים
(5-4 מנות)
  • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי עבה
  • 2 כפות שמן זית
  • 20-15 עגבניות שרי, חצויות
  • 1 זוקיני או קישוא, חתוך למקלות דקים (מומלץ במנדולינה)
  • לרוטב
  • 25 גרם חמאה
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח, פלפל שחור
  • 100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת(5-4 מנות)
  • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי עבה
  • 2 כפות שמן זית
  • 20-15 עגבניות שרי, חצויות
  • 1 זוקיני או קישוא, חתוך למקלות דקים (מומלץ במנדולינה)
לרוטב
  • 25 גרם חמאה
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח, פלפל שחור
  • 100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת

ההכנה
1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
2. מחממים את התנור ל־190 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים קלות את התבנית.
3. מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את העגבניות ומטגנים אותן כ־2 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים את הזוקיני (או את הקישוא) וצורבים עוד 3-2 דקות, עד שהוא מתרכך קלות. מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
4. הרוטב: שמים את החמאה בסיר וממיסים על להבה בינונית. מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים את החלב ואת המוסקט ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהנוזל רותח ומסמיך. מוסיפים מלח ופלפל וכף גדושה מהגבינה ומערבבים. מסירים מהכיריים.
5. מוסיפים לסיר הרוטב את הפסטה ואת הירקות ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לתבנית מתאימה ומיישרים. מפזרים את יתרת הגבינה המגוררת.
6. אופים כ־20 דקות, עד שהמאפה מזהיב ומבעבע מעט. מוציאים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button