שף
שף
 שווארמה עוף / טופו

עם עוף או עם טופו? 5 מנות משביעות בשתי הגרסאות

שווארמה,  שניצבורגר בתנור  ועוד הצעות לארוחות צהריים מהירות, שיהיו מצוינות בגרסה בשרית או צמחונית  

פורסם:

שווארמה עוף / טופו

המנה הכי טעימה והכי קלה להכנה. השימוש בקורנפלור ביחד עם התבלינים נותן לעוף או לטופו ציפוי טעים וקריספי. לגרסת הטופו הוספנו גם כרוב, שמתרכך במקביל לטופו ונותן לו לחות, וטעמי השווארמה משתלבים בו מצוין.
טיפ: כרוב לבן מוסיף טעם ולחות לטופו. השתמשו ב־300 גרם טופו ו־1 כוס רצועות כרוב לבן, הכינו בהתאם להנחיות במתכון, ותיהנו מהתוצאה
המרכיבים
(3-2 מנות)
  • 300–400 גרם חזה עוף או טופו
  • 1 כף תבלין לשווארמה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כף קורנפלור
  • לטיגון: כ־3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור

ההכנה
1. חותכים את חזה העוף או הטופו לרצועות או למקלות ברוחב כ־1/2 ס"מ.
2. שמים בקערה את כל התבלינים והקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את העוף או את הטופו ומערבבים היטב לציפוי מלא.
3. מחממים 2 כפות משמן הזית במחבת (מומלץ מחבת פסים). מטגנים את רצועות העוף או את הטופו במשך 7-5 דקות, עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוסיפים עוד כף שמן זית, מטגנים עוד כחצי דקה ומורידים מהאש. מתבלים במלח ובפלפל.
4. מגישים חם, מומלץ לצד פיתות, סלט וחמוצים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במחבת או במיקרוגל.

עוף / טופו בסגנון פרואני

לפרו יש מטבח מפואר עם היסטוריה ארוכה שהשתלבו בה מסורות בישול מגוונות ומאכלים שנוצרו באזורי אקלים שונים. התוצאה היא מטבח מגוון בטעמיו וססגוני מאוד, שכדאי להכיר. המרינדה הזו עזת טעם ומשמשת גם כמשרה וגם כרוטב מרענן מאוד.
5 צפייה בגלריה
 עוף / טופו בסגנון פרואני
 עוף / טופו בסגנון פרואני
עוף / טופו בסגנון פרואני
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (3-2 מנות)
  • 300-400 גרם חזה עוף או טופו
  • 2 כפות שמן זית או שמן רגיל
למשרה/לרוטב
  • 3-2 שיני שום
  • 1 כוס עלי כוסברה טריים (לא אוהבים? החליפו בפטרוזיליה)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 פלפלים חריפים, חתוכים לקוביות
  • אפשרות: 1 כפית סרירצ'ה או טבסקו
  • 3-4 כפות שמן זית או שמן רגיל
  • לטיגון: כ־2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • לטופו: 1 כף רוטב סויה
  • להגשה: אורז לבן

ההכנה
1. חותכים את חזה העוף או את הטופו ל־3 חתיכות או פרוסות.
2. המשרה: שמים את כל מרכיביה בבלנדר או במעבד מזון וטוחנים למרקם משחתי אחיד.
3. מעבירים מחצית מכמות המשרה לקערה, מוסיפים את העוף או את הטופו, מכסים ומשהים 10 דקות לפחות (עד 12 שעות).
4. מחממים כ־2 כפות שמן במחבת (מומלץ במחבת פסים). מטגנים את העוף או את הטופו 4-3 דקות מכל צד, עד הזהבה. מוסיפים מלח ופלפל. את העוף מסירים מהכיריים. לטופו מוסיפים גם את הסויה ומטגנים עוד כדקה, עד שמרביתה מתאדה.
5. ההגשה: מניחים את העוף או את הטופו על האורז החם. יוצקים את יתרת המשרה כרוטב ומגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במחבת או במיקרוגל.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

שניצבורגר קריספי בתנור

קריספי בטירוף ולא מטוגן, מנה פשוט נהדרת. שימו לב, אם משתמשים בחזה עוף, יש לחתוך אותו לרצועות (בפילה עוף אפשר להשתמש כפי שהוא).
5 צפייה בגלריה
 שניצבורגר קריספי בתנור
 שניצבורגר קריספי בתנור
שניצבורגר קריספי בתנור
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)


המרכיבים (3 מנות)
  • 400-300 גרם חזה (או פילה) עוף או טופו
  • 1 ביצה
  • כ־150 גרם פירורי לחם (מומלץ פירורי פנקו)
  • 1-1/2 1 כפות פפריקה מתוקה
  • אפשרות: 1 כף קמח
  • 4 כפות שמן קנולה
  • מלח, פלפל לבן
  • להגשה: לחמניות המבורגר, מיונז או ממרחים אחרים, חסה, בצל סגול, עגבנייה, סלט קולסלאו

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־240 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבניות בנייר אפייה.
2. טורפים את הביצה בצלחת עמוקה. בצלחת נפרדת מערבבים את פירורי הלחם, הפפריקה והקמח (אם רוצים).
3. אם משתמשים בחזה עוף, חותכים אותו לכ־3 רצועות. אם משתמשים בטופו, חותכים את הקובייה לרוחבה, ל־3 פרוסות.
4. טובלים את הנתחים/הפרוסות בביצה ומעבירים לציפוי בפירורי הלחם. מוודאים שהם מצופים היטב.
5. מניחים בתבנית ומברישים את השמן בעדינות משני הצדדים. מתבלים במלח ובפלפל.
6. צולים 14-12 דקות, עד שהנתחים מזהיבים. מוציאים.
7. מגישים בלחמנייה, עם רטבים וירקות לפי הטעם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

עוף / טופו בסגנון מקסיקני

להגשה אותנטית וטעימה במיוחד, חממו טורטיות על מחבת יבשה, מרחו אותן בממרח טעים והניחו עליהן את הירקות
ונתחי העוף/טופו.
5 צפייה בגלריה
 עוף / טופו בסגנון מקסיקני
 עוף / טופו בסגנון מקסיקני
עוף / טופו בסגנון מקסיקני
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (3-2 מנות)
  • 400-300 גרם חזה עוף או טופו
למשרה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף סרירצ'ה או כל רוטב אדום־חריף שאוהבים
  • קליפה מגוררת
  • מ־1/2 לימון
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור
  • לטיגון: 3 כפות שמן או שמן זית
  • להרכבת המנה
  • עלי חסה, צנוניות, בצל סגול וירקות חתוכים

ההכנה
1. חותכים את חזה העוף או את הטופו למקלות ברוחב כ־1/2 1 ס"מ.
2. המשרה: שמים בקערה מתאימה את התבלינים, מוסיפים את שמן הזית, הרוטב החריף, קליפת הלימון והמיץ ומערבבים. מוסיפים את נתחי העוף/הטופו ומערבבים היטב לציפוי מלא.
3. מחממים במחבת כ־2 כפות שמן. מוסיפים את העוף/הטופו ומטגנים אותם 7-5 דקות, עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. מוסיפים עוד כף שמן, מטגנים עוד כחצי דקה, מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
4. הרכבת המנה: מניחים עלי חסה על צלחת ההגשה ומוסיפים צנוניות, בצל סגול או ירקות לפי הטעם. מוסיפים את נתחי העוף/הטופו ומגישים.
איך שומרים? את נתחי העוף/הטופו, עד 3 ימים במקרר. מחממים במחבת או במיקרוגל.


סלט אסייתי שהוא ארוחה

העוף/הטופו נצלים ברוטב עם חמאת בוטנים, שמשתלבת מעולה בסלט ירקרק של כרוב ומלפפונים.
5 צפייה בגלריה
 סלט אסייתי שהוא ארוחה
 סלט אסייתי שהוא ארוחה
סלט אסייתי שהוא ארוחה
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (3-2 מנות)
לעוף/לטופו
  • 400-300 גרם חזה עוף או טופו
  • 4 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כוס מים חמים
  • לטיגון: 3-2 כפות שמן
לסלט
  • 3-4 מלפפונים
  • 1/4 כרוב לבן
  • להגשה: 2 כפות בוטנים מטוגנים קצוצים גס
לרוטב
  • 1 כף חומץ אורז או חומץ תפוחים
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף סויה
  • 1 כפית סרירצ'ה, אריסה או סחוג אדום
  • 1 כפית דבש או סילאן
  • 1/2 פלפל צ'ילי טרי, קצוץ דק

ההכנה
1. הסלט: חותכים את המלפפונים לקוביות ואת הכרוב פורסים לרצועות דקות מאוד. מניחים בצלחת.
2. הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיביו. יוצקים על הסלט.
3. העוף/הטופו: חותכים את העוף או את הטופו לנתחים/פרוסות.
4. שמים בקערה את חמאת הבוטנים, הסויה ורבע כוס המים ומערבבים למרקם אחיד. אם צריך, מוסיפים עוד כף מים. מוסיפים את הנתחים ומערבבים לציפוי מלא.
5. מחממים את השמן במחבת (מומלץ במחבת פסים). מוסיפים את הנתחים ומטגנים כ־3 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים. מסירים מהכיריים.
6. מפזרים את הבוטנים על הסלט ומניחים את נתחי העוף/הטופו החמים. מגישים.
  • איך שומרים? את העוף/הטופו, עד יומיים במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button