שף
שף
אפו ונהנו: אמילי אבני, יונתן ליבנה, איתמר קורן וליבי רן

המאפייה המשפחתית: 5 קינוחים ומאפים שמכינים יחד עם הילדים

איכשהו כשמגיע החופש הגדול, כולם פתאום רעבים ומשועממים יותר. אז הנה פעילות משפחתית שתחסל את שתי הבעיות בבת אחת. בתפריט: עוגת שוקולד פופ-איט, עוגיות חיבוקי וכיסוני בצק ממולאים בטונה וגבינה (ויש עוד הפתעות)

פורסם:
כל בית - במיוחד בחופש הגדול - צריך מתכונים קבועים, אלה שתמיד חוזרים אליהם. הנה חמישה מתכונים כאלה: נצחיים, קלים להכנה, מהווים בסיס טוב לשינויים - ומתאימים לכולם.

עוגת שוקולד פופ־איט

מתכון מנצח לעוגת שוקולד בסיסית, יציבה מספיק להיחתך בצורות שונות או להחזיק קומות וקישוטים.
השוס פה הוא מה שמסביב: לציפוי העוגה השתמשנו בקרם לבן שלא צריך להקציף; ולקישוט עומד ומרשים – יצקנו שוקולד מומס לתבנית פופ־איט, משחק הלחיצות האהוב של הילדים. היא תהיה כמובן נהדרת עם כל קישוט אחר.
9 צפייה בגלריה
ילדים אופים
ילדים אופים
עוגת שוקולד פופ־איט
(צילום: יעל אילן)

המרכיבים (תבנית בקוטר 28-26 ס"מ)
לעוגה
  • 3/4 כוס (105 גרם) קקאו
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן זרעי ענבים או קנולה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב או משקה טבעוני מכל סוג
  • 4 ביצים בגודל M או L, טרופות
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
לציפוי
  • 1 מכל (250-225 גרם) גבינת שמנת 16% שומן ומעלה
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
לקישוט פופ־איט בגודל בינוני
  • 200 גרם שוקולד, מכל סוג שאוהבים או צימקאו
  • אפשרות: סוכריות עדשים
9 צפייה בגלריה
ילדים אופים
ילדים אופים
תודו שלא חשבתם על זה
(צילום: יעל אילן)

ההכנה
1. הקישוט: שמים את השוקולד (או הצימקאו) בכלי מתאים וממסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן־מארי), עד שניתן לערבב לקרם חלק. אם רוצים, מניחים בתחתית תבניות הפופ־איט סוכריות עדשים. יוצקים את השוקולד המומס לתבניות כך שימלא את השקעים. מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות.
2. העוגה: מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
3. שמים בקערה את הקקאו, יוצקים את המים הרותחים ומערבבים לנוזל חלק ללא גושים. מוסיפים את שני סוגי הסוכר, המלח, השמן והחלב ומערבבים. מוסיפים את הביצים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית.
4. אופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. הציפוי: שמים בקערה את כל מרכיביו וטורפים היטב לקרם אחיד. מחלצים את העוגה מהתבנית, מניחים על צלחת הגשה ומצפים מכל צדדיה.
6. מחלצים את קישוטי הפופ־איט ומקשטים את העוגה. אם רוצים – שוברים אותם לשורות. מגישים.
  • איך שומרים? עד 5 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.
טיפ:
לקישוט עומד, יוצקים לתבנית הפופ־איט (כמו חד הקרן שבתמונה) צימקאו, שלא מתרכך בטמפרטורת החדר. לאחר החילוץ הופכים, מדביקים לשיפוד בעזרת קצת צימקאו מומס, מעמידים על העוגה ונועצים בה את קצה השיפוד
טיפ:
לעוגת קומות כמו בתמונה, מחלקים את הבלילה לתבנית אחת בקוטר 10 ס"מ ושנייה בקוטר 20 ס"מ, או מכפילים כמויות ואופים בתבניות בקוטר 18 ס"מ ו־28 ס"מ. זמן האפייה יתארך ב־ 15-10 דקות
שימו לב:
את העוגה מומלץ להכין יום לפני הציפוי וההגשה, כדי שתתייצב, ואפשר גם עד חודש מראש ולשמור במקפיא

לחמניות בצפר

הלחמניות שלנו עשויות מבצק חלה, שהולך נפלא עם שלל מילויים, מלוחים ומתוקים. כיף לאפות אותן בסוף השבוע ולהכין כריכים בשבוע שאחרי.
9 צפייה בגלריה
ילדים אופים
ילדים אופים
לחמניות מבצק חלה
(צילום: יעל אילן)
טיפ: אפשר גם להכין חלה אחת גדולה. זמן האפייה יתארך ל־35-30 דקות.

המרכיבים (8 לחמניות)
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1/2 1 כפיות (8 גרם) שמרים יבשים או חצי שקית/ קובייה (25 גרם) שמרים טריים
  • 2 כפות שטוחות (20 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 2 כפות שמן קנולה או זרעי ענבים
  • 1/2 כף מלח
  • להברשה: 1 ביצה טרופה
  • לזרייה: שומשום, פרג, זרעי חמנייה, זרעי דלעת
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את כל מרכיבי הבצק ולשים כ־6 דקות, לבצק חלק וגמיש. מכסים בניילון רופף ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה וחצי בטמפרטורת החדר או כ־8 שעות במקרר.
2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומחלקים אותו ל־8 חלקים שווים. מגלגלים אותם לנחשים ומעצבים לחמניות בצורת שבלול, קשר או פשוט פס. מניחים בתבנית, במרחק כ־5 ס"מ זה מזה. מכסים בניילון רופף. מניחים להתפחה במשך כ־40 דקות, עד שהבצק כמעט מכפיל שוב את נפחו. אם אפשר, מומלץ להניח את התבנית לצד התנור המתחמם.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
4. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה וזורים שומשום (או כל תוספת אחרת).
5. אופים כ־20 דקות, עד שהלחמניות משחימות גם בתחתיתן. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
  • איך שומרים? במקפיא, עד חודש. רצוי לחצות לרוחב לפני ההקפאה.

עוגיות חיבוקי

בצק בסיסי מוצלח ונוח לעוגיות, שאפשר לרדד ולקרוץ בקלות לעוגיות במגוון צורות. אפשר להוסיף לבצק שבבי שוקולד ולקבל עוגיות שוקולד צ'יפס מהסוג הפריך, ואפשר גם לאפות עוגיות דקות, למרוח על מחצית מהן ריבה או ממרח שוקולד ולסגור לעוגיות סנדוויץ'. אנחנו בחרנו להכין עוגיות חיבוקי עם סוכריות עדשים. דרוש לכך קורצן בצורת ילדון (או דובון).
9 צפייה בגלריה
ילדים אופים
ילדים אופים
עוגיות חיבוקי
(צילום: יעל אילן)
המרכיבים (כ־30 עוגיות)
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1 ביצה בגודל L
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל או קליפת לימון או תפוז מגוררת
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • קורט מלח
לקישוט: סוכריות עדשים גדולות
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון (או המערבל עם וו הגיטרה) את כל מרכיבי הבצק ומעבדים לבצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות לפחות (עד יממה).
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק (אם הוא היה במקרר למעלה מחצי שעה, ממתינים כמה דקות שיתרכך). מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ. קורצים בו ילדונים ומעבירים לתבניות. מניחים במרכז כל ילדון סוכריית עדשים ומקפלים עליה את הידיים. את יתרת הבצק אוספים לכדור, מרדדים וקורצים בו מחדש.
4. אופים כ־12 דקות, עד להזהבה קלה של השוליים. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע בכלי אטום בטמפרטורת החדר או עד 3 חודשים במקפיא.
9 צפייה בגלריה
ילדים אופים
ילדים אופים
עוגיות חיבוקי
(צילום: יעל אילן)


מאפינס הפתעות

בתיאוריה, כולנו אוהבים מאפינס, אבל בפועל – זה אוהב עם שוקולד וזו עם וניל, זו עם בננה וזה עם אוכמניות. לכן הכנו מאפינס בסיסיים, טעימים ופשוטים, שניתן להוסיף להם תוספות לפי הטעם, כך שכולם יהיו מרוצים. כל אחת מהתוספות המוצעות במתכון מתאימה לכמות העיסה כולה.
9 צפייה בגלריה
ילדים אופים
ילדים אופים
מאפינס הפתעות
(צילום: יעל אילן)

המרכיבים (12 יחידות בתבניות שקעים)
למאפינס בסיסיים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 ביצים בגודל M או L
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב או משקה טבעוני
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
למאפינס בננה ושוקולד צ'יפס
  • 2 בננות, קלופות ופרוסות
  • 1/3 כוס שוקולד צ'יפס
  • למאפינס שוקולד לבן ופירות יער
  • 1/3 כוס פירות יער, טריים או מופשרים מסוננים
  • 1/4 כוס שוקולד לבן קצוץ או שוקלד צ'יפס לבן
למאפינס פירות
  • 1 אגס או תפוח, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס ריבת חלב או חלווה מפוררת
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבניות.
2. שמים בקערה את כל מרכיבי המאפינס למעט הקמח, וטורפים היטב לבלילה אחידה ואוורירית. מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. נמנעים מערבוב יתר (לא נורא אם יש מעט גושים). מוסיפים את התוספת הרצויה ומערבים לפיזור אחיד. יוצקים את העיסה לתבניות השקעים, כך שהיא תגיע ל־3/4 מגובהם.
3. אופים כ־20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר (בקיץ במקרר) או עד 3 חודשים במקפיא.
רוצים לגוון? אפשר גם להכין מאותה הכמות מאפינס בטעמים שונים: ממלאים את תבניות השקעים בעיסה הבסיסית עד מחצית גובהם, שמים בכל שקע כף אחת של מלית (ניתן לשים בכל שקע מלית אחרת), ויוצקים עליה את יתרת העיסה. אופים בהתאם להנחיות במתכון


במקום בורקס: כיסוני בצק ממולאים

בצק החש"ק – המבוסס על חמאה, שמנת וקמח – הוא בצק ורסטילי שמתאים לכל סוגי המאפים, מתוקים ומלוחים. אנחנו הכנו ממנו כיסים במילוי של טונה, תירס וגבינה צהובה.
שימו לב: הבצק מתאים לכמות כפולה של מאפים (כ־20 כיסים). את היתרה אפשר לאחסן עד 3 חודשים במקפיא, להפשיר לילה במקרר (או שעה־שעתיים מחוץ למקרר) ולהמשיך בהתאם להנחיות במתכון. אם רוצים להכין את הבצק כולו - מכפילים את מרכיבי המלית או ממלאים במלית אחרת (כל מלית לבורקס תתאים).
9 צפייה בגלריה
ילדים אופים
ילדים אופים
במקום בורקס
(צילום: יעל אילן)
המרכיבים (10 כיסים גדולים)
לבצק
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט, אחוזי שומן לבחירתכם
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כפית מלח
למלית טונה, תירס וגבינה
  • 2 קופסאות טונה בשמן או במים
  • 1 כוס (200 גרם) גבינה צהובה מגוררת, מכל סוג שאוהבים
  • 1 כוס גרעיני תירס, מבושלים או מופשרים או משומרים ומסוננים
  • 1 פלפל אדום, קצוץ דק
  • 1/2 כפית מלח
  • להדבקה ולציפוי: 1 ביצה טרופה
9 צפייה בגלריה
ילדים אופים
ילדים אופים
מאפה שכולו לב
(צילום: יעל אילן)

ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון (או המערבל עם וו הגיטרה) את כל מרכיביו ומעבדים לבצק אחיד (נמנעים מעיבוד יתר). אם משתמשים רק במחצית מכמות הבצק (ראו הסבר בהקדמה), מחלקים את הבצק ל־2 חלקים. אוספים לכדורים, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. את החלק שמיועד לשימוש עכשווי מאחסנים במקרר 45 דקות לפחות (ועד יום). את החלק שמיועד לשימוש עתידי מאחסנים במקפיא (עד 3 חודשים).
2. המלית: מסננים את הטונה, שמים בקערה ומפוררים היטב. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
4. מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים לבבות או עיגולים בקוטר של כ־15 ס"מ (נעזרים בחותכן או בקערית בקוטר דומה). מניחים כף גדושה מהמלית בצד אחד של כל עיגול (או לב). מברישים את השוליים בביצה הטרופה, וסוגרים על המלית במחצית העיגול השנייה. בעזרת שיני מזלג, מהדקים את השוליים לכל אורכם. מניחים בתבנית. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים, קורצים גם בהן עיגולים ומכינים עוד כיסונים.
5. אופים 30-25 דקות, עד שהבצק יבש וזהוב. מוציאים. מגישים חם, חמים או בטמפרטורת החדר.
  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.
רוצים לגוון?
אפשר להשתמש בבצק הזה גם למאפים מתוקים (אוזני המן, למשל). מורידים בחצי את כמות המלח ומוסיפים 4 כפות אבקת סוכר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button