שף
שף
עוף ותפוחי אדמה צלויים בתה

עוף ותפוחי אדמה צלויים בתה

מכירים עוף בקפה? אז עכשיו השתדרגנו לעוף בתמצית תה שחור, והתוצאה לא פחות ממעולה

פורסם:
תה "רגיל" (תה שחור או חום), זה הסוד של המנה הזו. הוא הבסיס למשרה בניחוח אסייתי, והתוצאה מעולה. כל תה קלאסי יתאים כאן – כולל הפשוטים, וכמובן "אינגליש ברקפסט" או "ארל גריי".
המרכיבים (4 מנות)
  • 12 ירכיים או כרעיים של עוף (או תערובת)
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
למשרה
  • 1 כוס יין אדום או לבן, מכל סוג שאוהבים
  • 5 שקיקי תה "רגיל" (שחור או חום)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית גרגירי פלפל שחור
  • 2 כפיות סוכר
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורר או קצוץ דק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כוסות מים
לבישול
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כפית מיץ לימון
  • אפשרות: 2 גבעולי רוזמרין
ההכנה
1. המשרה: יוצקים למחבת גדולה ועמוקה (או לסיר רחב ושטוח) את היין ומוסיפים את כל מרכיבי המשרה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כ־5 דקות, עד שהנוזל מצטמצם קצת. מסירים מהכיריים ומשהים כשעה.
2. הבישול: מוסיפים למחבת את שמן השומשום ואת ומיץ הלימון, ואם רוצים, גם את הרוזמרין, ומערבבים. מניחים במשרה את העוף ותפוחי האדמה, כך שיהיו מכוסים בנוזל לגמרי (אם במקרה חסרים נוזלים, מכינים עוד תה ומוסיפים). מביאים לרתיחה ומכבים את הלהבה. משהים שעה נוספת (עד יממה, במקרר).
3. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). אם המחבת (או הסיר) לא מתאימים לתנור, מעבירים את העוף ותפוחי האדמה לתבנית ויוצקים עליהם את המשרה.
4. מכניסים לתנור החם וצולים 10 דקות. מורידים את החום ל־180 מעלות, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום (או את המחבת/הסיר במכסה) וצולים כשעה. מסירים את הכיסוי וצולים עוד כ־5 דקות, עד שהעוף ותפוחי האדמה שחומים ממש. מוציאים, משהים קצת ומגישים.
  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button