שף
שף
עוגיות נפוליטנה

קפיצה מתוקה לאיטליה: עוגיות נפוליטנה פריכות

עוגיות מקסימות למראה, הקרויות על שם הגלידה המפורסמת של העיר האיטלקית נאפולי, המגיעה בטעמי דובדבן, שוקולד ופיסטוק. ולא, הן לא מאוד מסובכות להכנה

פורסם:
עוגיות נפוליטנה קרויות על שם הגלידה המפורסמת של העיר האיטלקית נאפולי, המגיעה בטעמי דובדבן, שוקולד ופיסטוק. חוץ מלזלול אותן כמו שהן, העוגיות האלה ייראו נהדר כשהן נעוצות במנת גלידה או מפוררות בפירורים גסים על עוגת יום הולדת.
המרכיבים
(כ־50 עוגיות)
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 1 ביצה בגודל M או L
לשכבת הפיסטוק
  • 1 טיפת צבע ג'ל, ירוק
  • 1 כף מחוקה פיסטוקים טבעיים קצוצים
לשכבת הדובדבן
  • 1 טיפת צבע מאכל ג'ל, אדום
  • 1 כף דובדבנים מסוכרים או תותים מיובשים קצוצים
לשכבת השוקולד
  • 2 כפיות אבקת קקאו
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כף מים

ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את הקמח, אבקת הסוכר, סוכר הווניל, אבקת האפייה והמלח, ומעבדים לאיחוד. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק. אם הוא יבש ופירורי מוסיפים 2-1 כפות מים. עוצרים.
2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים.
3. השכבות: משטחים מעט את אחד מרבעי הבצק, מטפטפים במרכזו את צבע המאכל הירוק, מניחים את הפיסטוקים ואוספים את הבצק לכדור. מחזירים את הבצק למעבד המזון ומעבדים עד שהוא הופך לירוק. מכינים באותו האופן גם את שכבת הדובדבן ואת שכבת השוקולד. את החלק הרביעי משאירים כפי שהוא. עוטפים כל אחד מחלקי הבצק בניילון נצמד ומאחסנים 30-20 דקות במקרר.
4. מוציאים את חלקי הבצק למשטח העבודה ומסירים את הניילון. מגלגלים כל אחד מהם לגליל בקוטר כ־3 ס"מ, כך שיתקבלו ארבעה גלילים בגודל זהה. מועכים מעט את הגלילים כך שיקבלו צורת תיבה, עם צלעות ישרות, ומצמידים אותם זה לזה כך שייווצר מלבן. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים כ־30 דקות במקפיא.
5. מחממים את התנור ל־160 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
6. מוציאים את מלבן הבצק מהמקפיא ומסירים את הניילון. פורסים, בסכין חדה, לפרוסות בעובי כ־4 מ"מ. מניחים את הפרוסות בתבנית במרווחים של כ־1/2 1 ס"מ ביניהן.
7. אופים 17-15 דקות, עד ששולי העוגיות והתחתית מזהיבים קלות. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־45 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד שבוע בכלי אטום בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button