שף
שף
נאגטס בטטה וטופו אפויים

הם גם טבעוניים: נאגטס בטטה וטופו אפויים בתנור

פתרון נהדר לארוחת צהריים משפחתית או לנשנוש בכל שעה שהיא. רק תחליטו איזה מטבל ילווה את הארוחה

פורסם:
המרכיבים (כ־25 יחידות)
  • 2 בטטות בינוניות
  • 1/2 חבילה (150 גרם) טופו בטעם טבעי
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית אבקת אפייה או אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף סילאן
  • אפשרות: 1 כפית קארי טחון (מומלץ)
  • מלח, פלפל שחור
לציפוי
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס שומשום
  • 1/2 כפית מלח
  • לאפייה: שמן זית
  • להגשה: מיונז, רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק וכדומה
ההכנה
1. שוטפים היטב את הבטטות. מניחים אותן בקערה מתאימה ויוצקים מי ברז כך שפחות או יותר יכסו את הבטטות. מכסים את הקערה ומחממים במיקרוגל 10-7 דקות, עד שהבטטות רכות. מומלץ לעצור באמצע ולהפוך אותן. מוציאים בזהירות (הקערה רותחת!) ומניחים לצינון קל.
2. חוצים את הבטטות לאורכן ומרוקנים את תכולתן. מעבירים מחצית מהכמות לקערת מעבד המזון (או לקערה גדולה ומשתמשים בבלנדר מוט).
3. סופגים נוזלים עודפים מהטופו וחותכים אותו לקוביות קטנות. מעבירים לקערת מעבד המזון. מוסיפים את יתרת מרכיבי הנאגטס, כפית מלח וחצי כפית פלפל וטוחנים למרקם אחיד. מוסיפים את יתרת הבטטה ומערבבים ידנית לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר להתייצבות במשך כמה דקות (אפשר גם לילה).
4. הציפוי: שמים בקערה מתאימה את מרכיביו ומערבבים.
5. מחממים את התנור ל־190 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
6. בעזרת 2 כפות, לוקחים מעיסת הנאגטס חלקים בכמות מתאימה. מניחים בצלחת הציפוי ובעזרת אחת הכפות מפזרים ציפוי לכיסוי מלא. מרימים כל נאגט בעזרת כף ומקפיצים קלות בין הידיים, לציפוי אחיד וליצירת צורה מתאימה. מניחים בתבנית. מתיזים או מברישים במעט שמן זית ובוזקים מעט מלח.
7. אופים כ־25 דקות, עד שהנאגטס מזהיבים ומתייצבים. מוציאים ומצננים קלות. מגישים, מומלץ לצד מטבל.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים בתנור או בטוסטר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button