שף
שף
 לביבת תפוחי אדמה ובטטה

4 לביבות תפוחי אדמה אפויות בגרסאות משפחתיות

מיכל לוי־אלחלל חסכה את עבודת הכפיים וגם את הטיגון, ובמקום לביבות אחת־אחת, השתמשה בתפוחי האדמה כדי להכין לביבות ענקיות

פורסם:

לביבת תפוחי אדמה ובטטה

המרכיבים (תבנית 30X25 ס"מ)
  • 4 כפות שמן זית או שמן אחר
  • 5-4 תפוחי אדמה בינוניים (כ־400 גרם), קלופים
  • 2 בטטות בינוניות־קטנות (כ־400 גרם), קלופות
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1 ביצה
  • אפשרות: 2 כפות פרמזן מגורר
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב בכ־2 כפות מהשמן.
2. מגררים גס את תפוחי האדמה והבטטה (במגררת או במעבד מזון). מניחים במסננת ומפעילים לחץ כדי להיפטר מנוזלים.
3. מוסיפים לקערה את הקמח, הביצה, הפרמזן (אם משתמשים), מלח ופלפל. מערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומיישרים. משמנים את פני המאפה בשמן שנותר.
4. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מוציאים, חותכים למנות אישיות ומגישים חם, מומלץ לצד יוגורט.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים בתנור או במיקרוגל.

לביבת פיצה בלי בצק

מתכון פטנט סופר־מהיר, קל וטעים.
4 צפייה בגלריה
לביבת פיצה בלי בצק
לביבת פיצה בלי בצק
לביבת פיצה בלי בצק
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (תבנית 30X25 ס"מ)
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים
  • 1 קישוא גדול או זוקיני (כ־200 גרם),
  • 3 מיני־פלפלים או 1 פלפל שושקה, פרוסים
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת (עמק, מוצרלה, גאודה וכדומה)
  • 1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) חלב
  • 2 ביצים
  • 1/3 1 כוסות (185 גרם) קמח
  • 6-5 עגבניות שרי, פרוסות
  • אפשרות: עלים קצוצים מ־1 גבעול בזיליקום (שומרים כמה עלים שלמים לקישוט)
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו ואת דופנות התבנית.
2. מגררים גס את תפוחי האדמה והקישוא (או הזוקיני) ומעבירים לקערה. מוסיפים את הפלפלים, חצי מכמות הגבינה, את החלב, הביצים והקמח, את הבזיליקום (אם משתמשים), מלח ופלפל. מערבבים היטב. יוצקים לתבנית ומיישרים. מפזרים את העגבניות ואת יתרת הגבינה.
3. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפה מתייצב והגבינה מזהיבה. מוציאים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים בתנור או במיקרוגל.

לביבת תפוחי אדמה וגבינת חלומי

4 צפייה בגלריה
 לביבת תפוחי אדמה  וגבינת חלומי
 לביבת תפוחי אדמה  וגבינת חלומי
לביבת תפוחי אדמה וגבינת חלומי
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (תבנית 30X25 ס"מ)
  • 4 כפות שמן זית או אחר
  • 5-4 תפוחי אדמה בינוניים (כ־400 גרם)
  • 1 חבילה (200 גרם) גבינת חלומי
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • אפשרות: 2 כפות פרמזן מגורר
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות, מומלץ במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בכ־2 כפות מהשמן.
2. קולפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם גס. מעבירים למסננת ולוחצים להגרת נוזלים. מעבירים לקערה.
3. מגררים גס את גבינת החלומי ומוסיפים לקערה. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומיישרים. מברישים את המאפה בשמן שנותר.
4. אופים כ־20 דקות, עד שהלביבה מזהיבה. מוציאים, חותכים למנות אישיות ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים בתנור או במיקרוגל.


פטנט: לביבת לאפה מתפוחי אדמה וגבינה

טרנד מטורף שרץ ברשתות החברתיות: פרוסות תפוחי אדמה עם גבינה הופכות ל"דף אכיל", שמתגלגל ומתקפל כמו לאפה, כך שקל להפוך אותו לכריך. ומה שמנו בכריך? סלמון מעושן, אבוקדו פרוס דק ועלי רוקט.
4 צפייה בגלריה
פטנט: לביבת לאפה מתפוחי אדמה וגבינה
פטנט: לביבת לאפה מתפוחי אדמה וגבינה
ללא גלוטן: לביבת לאפה מתפוחי אדמה וגבינה
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
איך עושים?
1. מחממים את התנור ל־190 מעלות, מומלץ במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מפזרים בתבנית כ־100 גרם גבינה צהובה מגוררת, כך שתכסה את השטח בצורה אחידה (אבל לא מלאה, זה בסדר). פורסים לעיגולים דקים 4 תפוחי אדמה (מומלץ במנדולינה) ומניחים אותם על הגבינה בשורות צפופות וחופפות – כמו רעפים. מברישים אותם בשמן זית (או אחר) וזורים מעט מלח.
3. אופים כ־15 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים (בודקים בנעיצת מזלג). מוציאים ומצננים 3-2 דקות. הופכים ומסירים את נייר האפייה. חותכים למלבנים ויוצרים כריכים או שמניחים תוספות ומגלגלים ללאפה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button