בלי הגדרות

"'האם את לסבית' זו שאלה של סבתא"

למה "לסבית" הופכת להגדרה נפוצה פחות בקרב נשים בגילאי ה-20, בזמן ש"הומו" עדיין פופולרית אצל גברים בכל הגילים? רות קורן הרצוג, מנהלת קהילת "נשים חוקרות מיניות ונשיות", מסבירה

פורסם:
רות קורן הרצוג (37), מטפלת מינית, מנהלת קהילת "נשים חוקרות מיניות ונשיות" בפייסבוק. אמא לשניים, בזוגיות, גרה במושב לוזית
היי רות, לפי מחקר חדש שנערך על ידי אוניברסיטת סידני וארגון הבריאות ACON, פחות נשים מגדירות עצמן כלסביות. זאת גם על רקע עליית השימוש במינוחים כמו קוויר, ביסקסואלית, פנסקסואלית ופוליסקסואלית. גם את שמה לב לשינוי הזה?
"בהחלט. בקליניקה, המטופלות שמגדירות את עצמן כלסביות הן בדרך כלל מעל גיל 30. נשים מתחת לגיל הזה לרוב לא יגדירו את עצמן בכלל. צעירות בגילאי ה־20 לא שמות את עצמן בשום זהות. הן בתוך החוויה. גם אני כמטפלת לא מבקשת הגדרה, כי זה מיושן, זו שאלה של סבתא. אם לא נעים למטופלת להגדיר את עצמה, אין צורך. היא יכולה להיות כל מה שהיא רוצה בכל זמן נתון. ההגדרה לא תשנה את האיכות של חיי המין והאהבה שלה".
למה לדעתך השימוש במילה "לסבית" כבר לא הכרחי עבור נשים שאוהבות נשים?
"כי יש כיום יותר פתיחות. זה נחשב נורמלי ופופולרי. היום את לא צריכה לצאת בהצהרות, אלא רוצה לבדוק ולנסות. אם תיתני לזה שם, יש בזה הגבלה".
כלומר, אותו מונח שנתן לנו בעבר חופש עכשיו מגביל אותנו.
"נכון, כי הוא שם אותנו בהגדרה שלא בטוח שאנחנו רוצות להיות בה. אנחנו בדור שבו יש עבודת התפתחות עצמית והרבה שינויים, וזה בסדר לשנות. כמו שמישהי לא תציג את עצמה כגרושה למשל, היא לא חייבת להציג את עצמה כלסבית. זה עוד משהו שהוא חלק ממנה.
"פעם היה כל כך קשה להגיד 'לסבית', לצאת מהארון, והיום אין צורך בזה. בפרקטיקה של היומיום הזהות לא משנה. אני והחברה הלסבית שלי נחווה את אותם הדברים: אהבה וקרבה. בסוף אלו שני לבבות פועמים".
2 צפייה בגלריה
"נשים לא נבהלות כשנשים אחרות אומרות שהן אוהבות גם וגם". רות קורן הרצוג
"נשים לא נבהלות כשנשים אחרות אומרות שהן אוהבות גם וגם". רות קורן הרצוג
"נשים לא נבהלות כשנשים אחרות אומרות שהן אוהבות גם וגם". רות קורן הרצוג
(צילום: לי-שי הרצוג)
מי בכל זאת מגדירות את עצמן כלסביות, נקודה?
"ממה שאני רואה בשטח ההגדרה הזו ספציפית לדור מסוים, כאמור - של נשים מעל גיל 30. זה דור שמבחינתו הייתה חובה לתת לעצמנו זהות מינית, כדי שנוכל לממש אותה. בלעדיה, איך נזהה אחת את השנייה? איך אדע עם מי להתחיל? היה צריך שם למה שאני מרגישה כי זה לא היה מנורמל בעולם. בהרבה מקרים ההגדרה הזו מאפיינת גם נשים שמגיעות מחברה מסורתית. הן צריכות להשתמש בהגדרות, כי הן מפחדות. כשנפתח עולם שלם של המון אפשרויות, זה עלול לאיים עליהן".
האם אותו התהליך מתרחש אצל הומואים?
"לא. קהילת הגייז יותר שמרנית בישראל. גברים גייז, בעיקר בגיל מבוגר יותר, הם יותר דיכוטומיים. הם נצמדים להגדרה 'הומו' ופחות מתנסים, כי זה מאיים על הקהילה. אם אתה רוצה להיות שייך לקהילה ההומואית, אתה לא יכול להיות גם וגם".
מעניין. למה בעצם?
"כי שינויים התפתחותיים קורים אצל גברים הרבה יותר לאט מאצל נשים. יש הרבה פחות מרחבי התפתחות לגברים, פחות קבוצות שעוסקות בזהות מינית. לנשים יש בפער הרבה יותר מקום לחקור את המיניות שלהן.
"גבר שהוא גם וגם מאיים על הגברים הסטרייטים לידו, ואצל נשים זה ממש לא ככה: הן לא נבהלות כשנשים אחרות אומרות שהן אוהבות גם וגם. להפך, הן רוצות לשמוע את זה. אני מאחלת לגברים שנצמדים להגדרה אחת לפתוח את זה, זה יכול לעשות להם טוב".
האם לדעתך ההגדרה "לסבית" תיעלם מן העולם?
"תמיד יהיו נשים שיגדירו את עצמן בצורה הזו, כי הן רק הדבר הזה. למשל, אישה שנמשכת רק לנשים וזו המהות שלה ולא יעלה על הדעת שהיא תרצה גבר".
סקס טיפ: "תעשו אהבה כשאתן פתוחות בגוף, בראש ובלב".
לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות ב 8 דיונים
הצג:
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
10.
גיחוך 10.02.25
כן, מומחית יקרה, בואי *תסגבירי* לנו הגברים איך לא להצמד
9.
דני 10.02.25
אין שום צורך בהגדרות האלה
8.
30.01.25
מדויק(לת)
טען תגובות נוספות
The Butterfly Button