מתכונים: יונית צוקרמן, בעלת הבלוג "מלכת המטבח"
קאדה במילוי גבינת שמנת פילדלפיה
חומרים ל-10 יחידות גדולות או ל-16 יחידות קטנות
לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 + 1/4 כוסות מים (כוס מדידה)
- 1/4 כוס שמן
- 1 כפית מלח
למילוי:
- 2 גביעים (300 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה 27% או גבינת שמנת פילדלפיה עם שום ועשבי תיבול 12%
- 300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 1 כף קמח /או קורנפלור
אופן ההכנה:
1. שמים בקערת מיקסר את כ החומרים לבצק ומערבלים לקבלת בצק אחיד, כ-8 דקות. מניחים בצד להתפחה במשך שעה או עד להכפלת הנפח.
2. לאחר ההתפחה קורצים מהבצק 10 כדורים גדולים או 16 כדורים קטנים. פותחים כל כדור ומרדדים לעיגול, שמים במרכזו כף גדושה מהמלית וסוגרים את שולי הבצק פנימה. מכדררים לכדור ומועכים בעזרת הידיים עד שמקבלים צורה של פיתה שטוחה.
3. מחממים מחבת ומניחים בתוכה את הקאדה וצולים עד להזהבה יפה משני הצדדים. מגישים חם.
בייגלה ירושלמי במילוי גבינות
חומרים ל-6 יחידות:
לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח
- 4 כפות סוכר גדושות (לא ממליצה להוריד בכמות)
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 + 1/4 כוסות מים
- 1/4 כוס שמן
- 1 כפית מלח
למילוי:
- 3 גביעים (450 גרם) גרם גבינת שמנת פילדלפיה 27% או גבינת שמנת פילדלפיה עם שום ועשבי תיבול 12%
- 300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
לציפוי:
- 2 כוסות שומשום
- 3 כפות סוכר
- 1 כף מלח גס
- תבנית עם מים + 2 כפות סילאן
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים היבשים, יוצקים מעל את המים ומשהים בצד רבע שעה.
2. לאחר רבע שעה מתחילים ללוש בעזרת הידיים או מערבלים במיקסר. כאשר רואים התחלה של התגבשות לבצק מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש 7 דקות. מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעה ורבע עד שעה וחצי (בכמות כזו של סוכר לוקח לבצק זמן להכפיל את הנפח).
3. קורצים מהבצק 6 כדורים, מותחים כל כדור למלבן צר וארוך, מניחים את המילוי במרכז המלבן ולאורכו, סוגרים ומגלגלים לרצועת בצק ארוכה. את הרצועה סוגרים לבייגלה בצורת אליפסה.
4. מערבבים את השומשום, הסוכר והמלח בכלי רחב ושטוח.
5. טובלים את הבייגלה בקערת המים והסילאן (הסילאן נותן צבע וגם מוסיף לטעם, לא לוותר) ומניחים אותו בתוך הכלי עם השומשום, הסוכר והמלח לציפוי הבייגלה.
6. אופים בתנור שחומם מראש למצב טורבו ב-180 מעלות, עד להזהבה.