שף
שף
סלט עלים וירקות עם ביצה, שעועית, פסטה וגבינה

רק לשלוף ולערבב: כך תכינו בר סלטים בבית שפתוח כל הזמן

אם רק היה אפשר להרכיב בקלות קערת בריאות בבית כמו שעושים בבר סלטים, נכון? ובכן, אפשר. קבלו את העצות, הטריקים והערבובים של ענת לבל, כדי שבפעם הבא שהרעב יציק, לא תצטרכו לעשות הרבה יותר מאשר לפתוח את המקרר

פורסם:
"להרבות בירקות", כך אמרה האחיינית שלי, פאני ואל"ך, כשתיארה את השינוי שעשתה בתזונה שלה. הביטוי תפס אותי והחלטתי לעשות סדר באכילה שלי, אחרי חודשים של העדפה בולטת למאפים ולדברי מתיקה. הסדר שעשיתי התגלגל לכתבה שלפניכם: הנה כל הטריקים שלי לקיצור הדרך לקערת סלט מזינה ומשביעה, שיש בה גם חלבון וגם ירקות. בר הסלטים הביתי שלי מורכב מחומרי גלם "שענת אוהבת במיוחד" וכמובן, תוכלו לשנות ולגוון אותם בהתאם לטעמכם והעדפותיכם. מה שבטוח הוא שברגע שיש במקרר ובמזווה חומרי גלם מוכנים – או כמעט מוכנים – וכשיש גם רוטב טעים שהופך את המנה למעניינת, הסיכוי שתאכלו סלט עולה משמעותית.

אז איך עושים?
  1. מצטיידים ומכינים דברים מראש, שיחכו במקרר, זמינים לשליפה ואכילה.
  2. מערבבים רוטב - או שניים או יותר - שיחכה גם הוא במקרר, ויבטיח שהסלט יהיה טעים יותר.
  3. משלבים לסלטים - ירקות וחלבונים, ואפשר גם פחמימות, הופכים לסלט עשיר, משביע ומשמח.

1. מצטיידים ומכינים
6 צפייה בגלריה
כל מה שצריך: בר הסלטים הביתי שלנו
כל מה שצריך: בר הסלטים הביתי שלנו
כל מה שצריך: בר הסלטים הביתי שלנו
(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

רק לקנות:

טוב שיש במזווה: שימורי חומוס, טונה ותירס. רק לסנן ולהוסיף לסלט
טוב שיש בפריזר: ירקות מוקפאים: האהובים עליי - אפונה ושעועית ירוקה. חולטת 2 דקות בקערה עם מים רותחים ומסננת
תבלינים: לא הכנתם רוטב? תמיד אפשר להסתפק בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. אפשר לשדרג עם זעתר, סומק ואורגנו.
פירות: כן, הם מוסיפים מתיקות ומרקם נהדר לסלט. בקיץ נסו להוסיף ענבים קפואים. אין מרענן מזה
קיצור דרך לחסה ועלים ירוקים: לקנות ארוז ושטוף
עשבי תיבול: שוטפים היטב, מייבשים על מגבת ועוטפים ברדיד אלומיניום (יחכו במקרר: עד שבוע)
הופכים כל סלט לארוחה: גבינה וביצה.

תכינו מראש, תשמרו במקרר:

פסטה וקינואה: נבשל את שתיהן באותה דרך – בסיר עם המון מים רותחים ומומלחים. את הפסטה נבשל עד שהיא נגיסה (שימו לב מה כתוב על האריזה), את הקינואה נבשל כ־10 דקות, עד שנוצרת טבעת לבנה מסביב לגרגירים. מסננים (יחכו במקרר: עד 3 ימים)
עדשים שחורות: נבשל בסיר עם מים, ללא מלח, 25-20 דקות מרגע הדלקת האש. נסנן ונשטוף, לעצירת הבישול (יחכו במקרר: עד 3 ימים)
תפוחי אדמה: חותכים לריבועים (בלי לקלוף), עוטפים בשמן זית, מניחים בשכבה אחת בתבנית ומפזרים מלח ופלפל. צולים כ־45 דקות ב־200 מעלות טורבו, להשחמה (יחכו במקרר: 2–3 ימים)
טופו: אפשר להוסיף לסלט כפי שהוא או להכין שניצל אפוי. מנגבים את הטופו וחותכים לגודל נוח. טורפים 2 ביצים עם 1/2 כפית חרדל, 1/2 כפית פפריקה ו־1 כף סויה. טובלים את הטופו ומעבירים לציפוי בפירורי לחם. מניחים בתבנית, מברישים בעדינות בשמן. צולים כ־10 דקות ב־200 מעלות טורבו, להזהבה, הופכים וצולים עוד 2 דקות (יחכה במקרר: 2–3 ימים)
ירקות אנטיפסטי: חותכים פלפלים, בטטות ומה שרוצים לגודל נוח, עוטפים בשמן זית, מפזרים מלח, פלפל ואפשר גם תימין. צולים 25-20 דקות בתנור שחומם ל־180 מעלות (יחכו במקרר: עד 3 ימים)
חזה עוף: משרים כשעתיים 2 נתחי חזה עוף שלמים במשרה של 2 כפות שמן זית, 1 כף דבש, 1 כף חרדל, 1 כפית פפריקה, מלח ופלפל. צולים ב־160 מעלות (ללא טורבו), כ־40 דקות, עד שהעוף עשוי גם מבפנים (יחכה במקרר: עד 4 ימים, אפשר לאכול קר או חם). אפשרות נוספת: צורבים במחבת עם שמן זית חזה עוף פרוס (לשניצל), מתובל במלח, פלפל ופפריקה
קיצור דרך לירקות: נחתוך מראש ירקות עמידים, כמו כרוב, גזר וסלרי, ונשמור בכלי סגור (יחכו במקרר: 6-4 ימים)

2. מכינים רטבים
6 צפייה בגלריה
יחכו לכם במקרר: ארבעה רטבים טובים
יחכו לכם במקרר: ארבעה רטבים טובים
יחכו לכם במקרר: ארבעה רטבים טובים
(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

רוטב טחינה ומייפל

כ־3/4 כוס, מומלץ לסלטים אסייתיים
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף מייפל
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 שן שום
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר, קלוף
  • 1/4 כוס מים קרים
  • אפשרות: 1 כף שומשום
טוחנים הכול במעבד מזון. אם צריך, מוסיפים עוד מים ומעבדים שוב, לרמת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול (יחכה במקרר: כ־4 ימים. אולי יהיה צורך בדילול בעוד מים)

רוטב גזר, ג'ינג'ר וכורכום

כ־1/4 1 כוסות, להיט בסלטי שורשים
  • 2 גזרים, קלופים וקצוצים
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • טרי, קלוף
  • 1 ס"מ שורש כורכום
  • 1/4 בצל סגול
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2-3 כפות מים רותחים
טוחנים הכול במעבד מזון. אם צריך, מוסיפים עוד קצת שמן או מים לדילול. מערבבים שוב לפני השימוש (יחכה במקרר: כ־4 ימים)

רוטב מיונז ועשבי תיבול

כ־3/4 כוס, קלאסי לסלטי עלים ופסטה
  • 1/3 כוס מיונז
  • 2 שיני שום
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1/4 כוס פטרוזיליה
  • 1/4 כוס עלי נענע
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • 2-1 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
טוחנים הכול במעבד מזון. אם צריך, מוסיפים עוד כף־שתיים של שמן או מים לדילול (יחכה במקרר: כ־4 ימים)

רוטב דבש, חרדל ואורגנו

כ־1/2 כוס, מעולה לסלטי עלים וקטניות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2-3 כפות דבש
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
  • מלח, פלפל שחור
מערבבים הכול בצנצנת (יחכה במקרר: כ־4 ימים)

3. משלבים לסלטים:

סלט כרוב וטופו ברוטב טחינה אסייתי

6 צפייה בגלריה
סלט כרוב, טופו ופטריות ברוטב טחינה
סלט כרוב, טופו ופטריות ברוטב טחינה
סלט כרוב, טופו ופטריות ברוטב טחינה
(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
  • 1 כוס רצועות כרוב לבן
  • 1 כוס מקלוני גזר (ג'וליאנים)
  • 3־4 פטריות, פרוסות
  • 1/2 בצל סגול, פרוס
  • 2־3 מלפפונים, חתוכים לקוביות
  • אפשרות: 1/2 פלפל צ'ילי פרוס
  • רוטב: טחינה ומייפל
  • מוסיפים להגשה: קוביות שניצל טופו, חופן קשיו מומלח

סלט פסטה וירקות עם ביצה ברוטב מיונז

6 צפייה בגלריה
סלט עלים וירקות עם ביצה, שעועית, פסטה וגבינה
סלט עלים וירקות עם ביצה, שעועית, פסטה וגבינה
סלט עלים וירקות עם ביצה, שעועית, פסטה וגבינה
(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
  • 1/2 1 כוסות פסטה קצרה מבושלת
  • 1/2 כוס שעועית ירוקה חלוטה
  • 1 פלפל אדום, קלוי
  • 1/2 כוס עגבניות שרי חצויות
  • 1/2 בצל סגול, פרוס
  • חופן זיתים ירוקים מגולענים
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1/2 כוס גרעיני תירס
  • 1/2 כוס עלי רוקט
  • רוטב: מיונז ועשבי תיבול
  • מוסיפים להגשה: 1 ביצה קשה חתוכה לרבעים, 50 גרם גבינת פטה חתוכה או מפוררת

סלט חסה ועוף ברוטב גזר, ג'ינג'ר וכורכום

6 צפייה בגלריה
סלט חסה עם עוף, אבוקדו ותפוזים
סלט חסה עם עוף, אבוקדו ותפוזים
סלט חסה עם עוף, אבוקדו ותפוזים
(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
  • 2 כוסות חסה ועלים ירוקים, קצוצים לפי הצורך
  • פלחים מפולטים מ־1 תפוז
  • 1/2-1 אבוקדו, קלוף ופרוס
  • פרוסות חזה עוף צלוי
  • אפשרות: 1 פלפל צ'ילי, קצוץ
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ
  • רוטב: גזר, ג'ינג'ר וכורכום (ראו מתכון בתחילת הכתבה)
  • מוסיפים להגשה: חופן בוטנים מומלחים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button