קינוח כוסות לוטוס ופירות יער

חן שוקרון מגישה קינוח כוסות לוטוס ופירות יער

הכינו את עצמכם לחגיגה קולינרית מושלמת! הבלוגריות המובילות חושפות את סודות הקינוחים שלהן עם לוטוס לחגי תשרי. אספנו עבורכם את המתכונים הכי אלגנטיים וטעימים, שיהפכו את שולחן החג שלכם עם לוטוס לחגיגי ומתוק במיוחד. והפעם: קינוח כוסות לוטוס ופירות יער. גם טעים וגם מרשים

מוגש מטעם לוטוס
עודכן:

קינוח כוסות לוטוס ופירות יער

דרגת קושי: קל | 2 מנות | חלבי

המרכיבים:
  • 5-10 עוגיות לוטוס שבורות גס
לקרם לוטוס הכי טעים בעולם:
  • 50 גרם ממרח לוטוס
  • 100 גרם שוקולד לבן קוביות/מטבעות
  • 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס (120 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
למחית פירות יער/תותים:
  • 300 גרם פירות יער/פטל/תותים קפואים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כף (10 גרם) קורנפלור מומס ב – 2 כפות מים
לקצפת:
  • 1/2 כוס (120 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
  • 1 כף (10 גרם) אבקת סוכר
בין השכבות:
  • פירות יער/פטל/תותים טריים

ההכנה:
1. מכינים קרם לוטוס:
שמים בקערית שוקולד לבן, חמאה וממרח לוטוס וממיסים בעדינות במיקרוגל, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מצננים מעט. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים בהדרגה לתערובת הלוטוס עד לקבלת קרם אחיד.
2. מכינים מחית פירות:
בסיר על גבי להבה בינונית מביאים לרתיחה את הפירות יער/תותים/פטל עם הסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין, הפירות מתרככים מאוד והתערובת מצטמצמת מעט. מוסיפים את הקורנפלור המומס וטורפים היטב עד להסמכה. מסירים מהאש ובעזרת בלנדר מוט טוחנים למחית, מעבירים דרך מסננת דקה כדי להפטר מהגרעינים. מצננים לחלוטין.
3. מרכיבים:
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה.
שמים בתחתית כל כוס/כלי הגשה שברי עוגיות לוטוס. מצפים בקרם לוטוס, מוסיפים פירות טריים. מכסים בקצפת, מחית פירות ושכבה נוספת של קצפת. מעטרים בפירות טריים ובמעט שברי עוגיות.
*אפשר להכין מראש עד יום קודם.
חג שמח!
פורסם לראשונה: 17:46, 29.08.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button