היא: "אריאל, מה המתכון לקרקרים שהכנת לי אז?"
אני: "מה? אין לי מושג על מה את מדברת".
היא: "נו, הקרקרים האלה שהיו עם מלא תוספות, חיסלנו אותם בשנייה".
אני: "וואי, אני לא זוכרת מה שמתי שם, פשוט מה שהיה במזווה".
וככה, בלי לשים לב הפכתי להיות אמא שלי. כי אמא שלי מכינה באופן קבוע דברים טעימים ביותר, ואין לה מושג מה היא שמה בפנים. אנחנו מתחננים למתכון והיא לא יודעת איך לשחזר את הביצוע. גם הקרקרים שלי הם כאלה: יש להם מתכון בסיס (מארבעה מרכיבים שיש בבית, טבעוניים ופרווה), ובכל פעם מוסיפים להם תוספות אחרות, לפי מה שיש במזווה, והם יוצאים שונים לגמרי. אחר כך, לכי תזכרי במה בדיוק השתמשת.
אני מקדישה את המתכון לדורין, שביקשה את המתכון וקיבלה ממני את התשובה המעצבנת (כמו להגיד "החולצה מחו"ל"). דורין, הנה המתכון המלא והמפורט. מוכנה?
טיפ טיפה טיפים:
- קמח: אפשר להשתמש במה שיש בבית – לבן, מלא, כוסמין.
- שמן זית: אפשר להחליף בכל שמן נוזלי.
- תוספות: בחרו מרכיבים שטוחים, שלא יפריעו לרידוד הדק של הבצק. אגוזי מלך, לדוגמה, לא מתאימים כאן.
המרכיבים (2 תבניות תנור)
לבצק הבסיסי
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כפית מלח
לשדרוגים
- תבלינים שאוהבים: אבקת שום, צ'ילי, זעתר, תימין, אורגנו וכו'
- עד 3/4 כוס תוספת: גרעיני דלעת, חמנייה, צ'יה, פשתן, שומשום
ההכנה
1. מניחים את כל המרכיבים, כולל השדרוגים שבחרתם, בקערה. מערבבים ליצירת בצק אחיד.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל אחד מהם על נייר אפייה.
3. חותכים בעזרת סכין לריבועים בגודל שתרצו. מעבירים, עם הנייר, לתבנית תנור.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך כ־20 דקות, או עד שהקרקרים מתייבשים ומתקשים.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"