הצזיקי הוא להיט לא רק ביוון ובארצות הבלקן, וזה לא מפתיע: הוא טעים, קליל, מרענן ולא דורש יותר מדי עבודה, הוא מתאים לכל ארוחה כתוספת, אבל לגמרי מסתדר גם כנשנוש בפני עצמו. לדעתי, אגב, הכי טעים לאכול אותו על פרוסת לחם טובה.
טיפים:
1. סמיכות היוגורט משפיעה על סמיכות הצזיקי: אם תעדיפו אותו כממרח – השתמשו ביוגורט סמיך. אם תרצו אותו דליל או אפילו כמשקה – השתמשו ביוגורט סמיך פחות.
2. לאחר גירור המלפפונים, מומלץ לסחוט אותם כדי להיפטר מנוזלים.
3. את הצזיקי אפשר לאכול מיד לאחר ההכנה ואפשר גם לאחסן במקרר, עד יומיים.
הצזיקי שלי
המרכיבים (2–3 מנות)
- 2 כוסות יוגורט
- 1/2 כוס מלפפונים מגוררים
- 1 כף שמיר קצוץ
- 1 כף נענע קצוצה
- 1 כפית עלי תימין טרי
- 1 כף עירית קצוצה
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום, כתושה
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
ההכנה
1. מערבבים את כל המצרכים בקערה.
2. טועמים ובמידת הצורך מתקנים מליחות/ חמיצות/ חריפות.
3. מוסיפים מעט שמן זית למעלה ומגישים.
- רוני כהן היא בלוגרית אוכל. אינסטגרם: ronis_recipes
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף
פורסם לראשונה: 09:23, 31.07.23