טיפ: את מיץ וקונפיטורת התפוזים אפשר להחליף בחלב (צמחי או רגיל) או במיץ פרי ובקונפיטורה מפירות אחרים, למשל לימונים, שזיפים, משמשים ופירות יער.
המרכיבים (תבנית גבוהה, קוטר 22-20 ס"מ)
- 3-2 כפות (לשימון התבנית) + 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
- 1 כף (לקימוח התבנית) + 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 4 כפות גדושות של קונפיטורה או ריבת תפוזים, רצוי עם חתיכות פרי
- 3 ביצים בגודל L
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
לאידוי: מים רותחים
ההכנה
1. יוצקים לתבנית 3-2 כפות מהשמן ומשמנים בנדיבות את הבסיס והדפנות. זורים על בסיס התבנית את כף הקמח, ומורחים 2 כפות מהקונפיטורה (או הריבה).
2. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ־2 דקות, לקצף אוורירי. מורידים את מהירות המערבל. מוסיפים את מיץ התפוזים, יתרת השמן, יתרת הקונפיטורה, הווניל והקינמון ומקציפים כדקה. מוסיפים את יתרת הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ומערבלים לעיסה אחידה. עוצרים. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים.
3. גוזרים נייר אפייה בקוטר התבנית ומניחים על העיסה. עוטפים את התבנית כולה ב־2 שכבות של רדיד אלומיניום, לאיטום מלא.
4. מכינים סיר גבוה ורחב מגודל התבנית, עם מכסה תואם. מניחים במרכזו קערית או כלי מתאים אחר בגובה כ־3 ס"מ (עליו נניח את התבנית). יוצקים מים רותחים עד למעט מתחת לגובה פני הכלי.
5. מכניסים בזהירות את התבנית לסיר. מניחים אותו על להבה גבוהה ומביאים את המים לרתיחה חוזרת. מכסים. מורידים את עוצמת הלהבה לבינונית ומאדים כשעה.
6. פותחים (זהירות מהאדים!) את מכסה הסיר, בודקים את מצב המים, ובמידת הצורך מוסיפים בזהירות עוד מים רותחים. מכסים ומאדים כשעה נוספת, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. אם העוגה עדיין לחה, מכסים ומאדים 30-15 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
7. מוציאים את התבנית, מסירים את הכיסוי ומניחים לצינון במשך כ־30 דקות.
8. בעזרת סכין מפרידים בין העוגה לדופן התבנית, והופכים אותה על צלחת הגשה. מגישים.
- זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אידוי וצינון
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר