שף
שף
 פשטידת בטטה ותרד

פשטידת בטטה ותרד

השכבות הצבעוניות שלה משגעות והופכות אותה ל"פשטידת רושם", אבל למרות המראה המתוחכם, היא פשוטה להכנה וזה חלק מהכיף 

פורסם:
טיפ: לפני ערבוב המלית, שמרו בצד מעט עלי תימין ומוצרלה. פזרו אותם על הפשטידה לפני האפייה לתוספת יופי.

המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
  • כ־15 מדליוני תרד קפוא
  • 2 בטטות גדולות
  • 1 כף שמן זית
למלית
  • 3 ביצים
  • 1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה, 5% שומן ומעלה
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט (אפשר גם עזים)
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל טחון
  • 1/2 שן שום כתושה
  • עלים מ־2 ענפי תימין
  • 1/2 כוס פתיתי מוצרלה או גבינה צהובה
  • כ־150 גרם גבינת פטה או בולגרית, 5% שומן ומעלה, מפוררת גס
ההכנה
1. שמים את התרד בכלי מתאים ומפשירים במיקרוגל (כ־6 דקות). מעבירים למסננת ולוחצים היטב לסילוק עודפי נוזלים. מניחים לצינון.
2. המלית: שמים בקערת המערבל (ואפשר גם לטרוף היטב ידנית) את הביצים, הגבינה הלבנה, היוגורט, הקמח, שמן הזית, המלח, הפלפל, השום והתימין ומערבלים כדקה. מוסיפים את המוצרלה והפטה (או תחליפיהן). מוסיפים גם את התרד ומערבבים ידנית לפיזור אחיד.
3. שוטפים היטב את הבטטות וקוטמים את הקצוות. בעזרת הקולפן, מגלפים מהן רצועות ארוכות ורחבות ככל האפשר.
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות בחום עליון ותחתון. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
5. מניחים בתבנית רצועות בטטה בחפיפה קלה זו לזו, כך שיכסו את כל התחתית. אם הרצועות דקות מאוד, אפשר ליצור שתי שכבות. יוצקים עליהן כמחצית מהמלית. יוצרים שכבת בטטה נוספת ומזליפים או מתיזים עליה מעט שמן זית. יוצקים את יתרת המלית ומיישרים. מסיימים בשכבה נוספת של רצועות בטטה. מתיזים או מזליפים מעט שמן זית, בוזקים מלח ופלפל. אם רוצים (ראו טיפ), מפזרים מעט עלי תימין ומעט מוצרלה.
6. אופים 55-50 דקות, עד שהבטטות מזהיבות היטב והפשטידה מתייצבת. מוציאים ומניחים לצינון. חותכים בזהירות בעזרת סכין חדה ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם, אבל טעים גם קר ובטמפרטורת החדר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button