שף
שף
 פשטידת כרובית

פשטידת כרובית עם טריק שיקצץ בקלוריות

פשטידה מזינה, משביעה וקלת הכנה, שאפשר גם להכין עם ברוקולי או קישואים

פורסם:
מה שאני אוהבת בפשטידה הזו, זה שלא צריך לבשל את הכרובית מראש והיא "מתבשלת" בתנור לדרגת אל־דנטה. הדיאטנית ליאורה חוברה נתנה לי טיפ להפחתת אחוזי השומן בפשטידה, רק שימו לב שהוא מתאים למי שלא נמנעים מגלוטן: להחליף את השקדים הטחונים (שעשירים בשומן) בסובין שיבולת שועל (שעשירה בסיבים מסיסים).
ועוד טיפ: אפשר להחליף את הכרובית בברוקולי או בקישואים שסוחטים לפני הערבוב. אפשר להשתמש גם בירקות אחרים (בטטה, פטריות, פלפלים, תפוחי אדמה, גזר, בצל), אך הם דורשים בישול מוקדם בתנור או במיקרו, לריכוך חלקי. אפשר להשתמש גם בירקות קפואים שהופשרו ונקצצו לפי הצור

המרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 30X20 ס"מ)
  • 1 כרובית בינונית, מגוררת גס או קצוצה דק (כ־4 כוסות)
  • 3 ביצים
  • 2 מכלים (500 גרם) קוטג' 5% שומן
  • 1/2-1 כוס גבינות מגוררות (צהובה, בולגרית, צ'דר וכו')
  • 1/4 כוס שקדים טחונים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח, פלפל שחור
  • אפשרות: 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ + 2 כפות שמיר או אורגנו קצוץ

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את הביצים, הגבינות, השקדים והתבלינים וטורפים היטב. מוסיפים את הכרובית ואם רוצים – גם את הבצל הירוק ועשבי התיבול, ומערבבים שוב. יוצקים לתבנית ומיישרים.
3. אופים 60-50 דקות, עד שהפשטידה משחימה ומתייצבת והכרובית מתרככת. מוציאים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button