רול שמרים לוטוס

שקמה יעקבי מגישה רול שמרים לוטוס

הכינו את עצמכם לחגיגה קולינרית מושלמת! הבלוגריות המובילות חושפות את סודות הקינוחים שלהן עם לוטוס לחגי תשרי. אספנו עבורכם את המתכונים הכי אלגנטיים וטעימים, שיהפכו את שולחן החג שלכם עם לוטוס לחגיגי ומתוק במיוחד. והפעם:  רול שמרים לוטוס של שקמה יעקבי  לרגעים מתוקים בחג סוכות

מוגש מטעם לוטוס
פורסם:
שקמה יעקבי, בעלת הבלוג Tivoneat: "מאפי שמרים הם הקינוח המועדף והאהוב עליי ביותר. שמרים גורמים לי להרגיש תחושה של בית. הריח במטבח, הרכות של הבצק, הלישה וההכנה. רול לוטוס כבר שנים מככב אצלי בחגים, ולמה? כי הוא רמה מעל "סתם" רול קינמון או רול שוקולד שליד הקפה. הוא עשיר, מפתיע, חגיגי ויותר מפנק מכל רול אחר".

רול שמרים לוטוס

דרגת קושי: בינוני | 20 דקות הכנה ללא התפחה או אפייה | 9 יחידות קטנות או 6 יחידות גדולות | תבנית מלבנית 30X20 ס"מ | פרווה | טבעוני

המרכיבים:
למרכיבי הבצק היבשים:
  • 1/4 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר חום
  • קורט מלח
למרכיבי הבצק הרטובים:
  • 4 כפות רסק תפוחים או גבינה לבנה טבעונית או מעדן וניל טבעוני או קרם קוקוס
  • ⅓ כוס שמן
  • ¾ כוס חלב שקדים או סויה, מעט חם
  • 1 כפית תמצית וניל
למילוי:
  • 1 צנצנת לוטוס קראנץ'
  • 10 עוגיות לוטוס מפוררות דק
לציפוי לפני האפייה:
  • 3 כפות חלב סויה
  • 1 כף סילאן או מייפל – אם רוצים
לציפוי אחרי האפייה:
  • חופן שברי עוגיות לוטוס
  • ממרח לוטוס קראנץ'
  • ½ כוס גבינת שמנת טבעונית
  • ¾ כוס אבקת סוכר

ההכנה:
1. הבצק: מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים. מוסיפים את המרכיבים הרטובים ולשים 10 דקות בידיים או במיקסר עם וו לישה (מוסיפים מעט קמח אם הבצק דביק במיוחד).
2. ההתפחה: יוצרים מהבצק כדור, משמנים אותו ואת הקערה. מניחים בקערה, עוטפים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים לשעה ורבע.
3. ההרכבה: לאחר ההתפחה, מוציאים את הבצק מהקערה ולשים קצת על משטח מקומח. מרדדים למלבן רחב בעובי חצי ס"מ (לא דק מדי). מורחים ממרח לוטוס בנדיבות ומפזרים מעל שברי עוגיות. מגלגלים לרולדה וחותכים ל-8-6 רולים. בעזרת כף הידית משטחים מעט כל רול. מניחים ברווחים בתבנית משומנת היטב, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך 30 דקות.
4. האפייה והציפוי: לאחר ההתפחה השנייה מחממים תנור ל-175 מעלות. מברישים את הרולים בחלב סויה מעורבב עם סילאן או מייפל (אם רוצים) ואופים 30-25 דקות. מוציאים ומקררים.
5. הציפוי: מערבבים בקערית גבינה טבעונית ואבקת סוכר ומזליפים על הרולים בנדיבות. מזליפים ממרח לוטוס, מפזרים מעל שברי עוגיות לוטוס ומגישים.

טיפים
• הרולים המוכנים יהיו טובים עד 4-3 ימים, אבל כמו כל מאפה שמרים, הם יהיו הכי טעימים באותו היום. יש לשמור אותם במקום יבש ואטום.
• ניתן להקפיא את הרולים לאחר האפייה, ללא הציפוי הלבן.
• ניתן להקפיא את הרולים המגולגלים לפני האפייה.
• ניתן להכין ולהגיש גם ללא הציפוי הלבן.
• אפשר להכין עם קמח מלא או כוסמין אבל המרקם יהיה שונה מעט.
• אפשר להכין כעוגת שמרים. זמן האפייה יהיה 40-35 דקות.
חג שמח!
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button