כולנו מחכים תמיד לקוגל המתוק של אמא שלי, שוש. מאפה טעים ורך שכולו זיכרונות ילדות, משום שהיא מכינה אותו כבר כל כך הרבה שנים. זה גם אחד המאכלים שהכי מתקשרים אצלנו ליום כיפור, כי הוא מושלם לשבירת הצום. לא נכחיש, הוא חלומי כשהוא יוצא מהתנור, אבל אם מכינים אותו יום מראש ובתום הצום שולפים ומחממים קלות, אז הרגע הזה – עם כוס תה מתוק – הוא נפלא.
המרכיבים
(תבנית 25X20 ס"מ)
- 1 חבילה (500 גרם) אטריות ביצים, מומלץ רחבות
- 4 ביצים
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
- 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
- 3 כפות (30 גרם) קמח תופח
- 200 גרם צימוקים או חמוציות (או תערובת)
- 1 כפית תמצית וניל
- אפשרות: 1/2 כפית קינמון טחון
- אפשרות לעיטור: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אפשר בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית, מומלץ בחמאה.
2. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים, שוטפים במים קרים ומנערים היטב מעודפי מים.
3. בינתיים שמים בקערה את החמוציות (ו/או הצימוקים) ויוצקים עליהן מים חמימים. משהים רבע שעה, עד שהן תופחות קלות. מסננים.
4. שמים בקערה גדולה את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את הסוכר ואת השמנת ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את החמוציות ואת הווניל, ואם רוצים – גם את הקינמון. מוסיפים את האטריות ומערבבים הכל לעיסה אחידה. מעבירים לתבנית.
5. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפה מתייצב וחלקו העליון מזהיב (אם הוא משחים או מתייבש מדי, מכסים ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות כך). מוציאים ומצננים קלות.
6. אם רוצים, זורים אבקת סוכר. מגישים חמים (אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר).
פורסם לראשונה: 08:56, 13.09.21