פרווה: ריבועיות חלווה
עוגיות בסגנון חטיפי בריאות, עם מרכיבים בריאים וטעימים.
המרכיבים (כ־20 עוגיות בתבנית בגודל 25X20 ס"מ או דומה)
- 1/3 כוס (80 גרם) טחינה גולמית
- 1/2 כוס (180 גרם) דבש
- 3/4 כוס (75 גרם) שיבולת שועל עבה מהירת הכנה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. יוצקים את הטחינה והדבש לקערה ומערבבים. מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים לעיסה אחידה. מעבירים את העיסה לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף או בידיים רטובות.
3. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון מלא. חותכים לריבועים. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא.
עוגיות תות
אבקת הפודינג מעניקה לעוגיות האלה את הצבע והטעם. ממש באותו אופן תוכלו להשתמש בפודינג בטעם וניל, שוקולד, פיסטוק או קרמל ולגוון בטעמים ובצבעים. אנחנו השקענו וקרצנו לבבות - אבל אפשר גם לוותר על הרידוד, לעצב כדורים קטנים ולשטח מעט לעוגיות.
המרכיבים (כ־15 עוגיות)
- 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג תות
- 100 גרם חמאה, רכה
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- 2־1 כפות מים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. מפרידים כף גדושה אחת מאבקת הפודינג, מעבירים לקערית ומניחים בצד. שמים את היתרה בקערה, מוסיפים את החמאה ומערבבים למרקם קרמי אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבבים קצרות, רק עד שנוצר בצק אחיד ולא יותר.
3. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה (אין צורך לקמח, הבצק לא נדבק). מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ. קורצים בבצק צורות. את היתרה אוספים, מרדדים וקורצים צורות נוספות. מניחים את העוגיות בתבנית, במרווחים של כ־2 ס"מ זו מזו.
4. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות בשוליים ובתחתית. מוציאים ומניחים לצינון למשך כ־20 דקות.
5. מכינים זיגוג: מוסיפים לקערית עם אבקת הפודינג ששמרנו את המים, ומערבבים לקרם חלק. מזלפים על העוגיות. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא.
עוגיות סנדוויץ' ריבת חלב
עוגיות רכות וכיפיות, קלות מאוד להכנה, שנראות מושקעות במיוחד. את ריבת החלב אפשר להחליף בממרחים אחרים שאוהבים, כמו שוקולד, חלווה, חמאת בוטנים מומתקת וכדומה.
המרכיבים (17-15 עוגיות סנדוויץ')
- 1 כוס (300 גרם) ריבת חלב
- 1 ביצה בגודל M או L
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
ההכנה
1. שמים בקערית 3 כפות שטוחות מריבת החלב ושומרים בצד. שמים בקערה את יתרת ריבת החלב, את הביצה ואת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר 30-20 דקות, לצינון ולהתייצבות (אפשר להכין עד 3 ימים מראש).
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3. מניחים תלוליות מהעיסה בתבנית, בעזרת כפית או דרך שקית זילוף, במרווחים של 2-1 ס"מ ביניהן.
4. אופים 9-8 דקות, עד שפני העוגייה נראים יבשים. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. הופכים את העוגיות כך שצידן השטוח יפנה מעלה. מורחים על מחצית העוגיות מריבת החלב ששמרנו בצד. סוגרים עם מחצית העוגיות השנייה ומהדקים בעדינות. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא.
טבעוני: עוגיות ביס שוקולד
העוגיות האלה קצת מזכירות בראוניז: הן רכות מאוד ושוקולדיות, עם אקסטרה קרם לפינוק מושלם.
המרכיבים (כ־24 עוגיות)
- 250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1 בננה בשלה, מעוכה במזלג
- 6 כפות (60 גרם) קמח תופח
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים 200 גרם מהשוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן מארי), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מוסיפים את הבננה המעוכה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
3. מניחים תלוליות מהעיסה בתבנית, בעזרת כפית או דרך שקית זילוף, במרווחים של 2-1 ס"מ ביניהן.
4. אופים 9-8 דקות, עד שפני העוגיות מתייבשים (הן עוד רכות מאוד וזה בסדר). מוציאים ומניחים לצינון למשך 2 דקות. בעזרת האצבע יוצרים שקע קטן בכל עוגייה. מניחים לצינון למשך כ־15 דקות.
5. שמים את יתרת השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול, עד שאפשר לערבב לקרם חלק. ממלאים את השקע שבעוגיות בשוקולד המומס, בעזרת כפית או דרך שקית זילוף. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא.
עוגיות פרמזן
הפתעה: עוגיות מלוחות! והן מתהדרות בפריכות שיא ובטעמי אומאמי מודגשים.
המרכיבים (12 עוגיות גדולות)
- 100 גרם חמאה, רכה
- 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את החמאה והפרמזן ומערבבים למרקם קרמי אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבבים קצרות, רק עד שנוצר בצק אחיד ולא יותר. מעבירים לתבנית ומשטחים בידיים.
3. אופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתייבשות ומזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־30 דקות. בעזרת סכין חדה, חותכים למלבנים. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא.