שף
שף
מימין: פשטידה בגרסה הרזה, משמאל: הגרסה העשירה

מתכון עם פטנט: אותה פשטידה, אבל בגרסה הרזה

במיוחד לשבועות, הפטנט המושלם של ליאורה חוברה: פשטידה קלה להכנה בשתי גרסאות – עשירה יותר או בריאה יותר. שינויים קטנים בכמויות ובמרכיבים עושים את ההבדל, אבל התוצאה טעימה בכל מקרה. והבונוס: תוכלו להחליף את הירקות ואת הגבינות, ולקבל בכל פעם מאפה אחר

פורסם:
אילו ירקות יתאימו? טריים וגם קפואים. מומלצים: כרובית, קישואים, זוקיני, דלעת, ברוקולי, בצלים מכל הסוגים, פטריות, פלפלים בצבעים שונים, עגבניות שרי, תרד חלוט ועוד (לא, תפוחי אדמה, בטטה, אפונה ותירס לא נחשבים לירקות).
באיזו גבינה 5% כדאי להשתמש? אני ממליצה לשלב ריקוטה וגבינה צפתית מגוררת.
שנשדרג? אפשר להוסיף לירקות בפשטידה גם עשבי תיבול טריים, כמו עירית, פטרוזיליה או תימין.
אפשר לפזר על הפשטידה, לפני האפייה, עשבי תיבול ושומשום שחור או מלא.

פשטידה ירקות

הגרסה העשירה
(8 מנות, 230 קלוריות למנה)
המרכיבים
(תבנית 35X25 ס"מ או דומה)
  • כ־800 גרם ירקות, לפי הטעם (כ־4 כוסות או 1 שקית קפואה)
  • 4 ביצים
  • 200 גרם גבינה 5% שומן, לפי הטעם
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 6 כפות (60 גרם) קמח תופח (מומלץ קמח מלא)
  • 2 כפות שיבולת שועל דקה או קמח שיבולת שועל
הגרסה הרזה
(8 מנות, 100 קלוריות למנה)
המרכיבים
(תבנית 35X25 ס"מ או דומה)
  • כ־800 גרם ירקות, לפי הטעם (כ־4 כוסות או 1 שקית קפואה)
  • 3 ביצים
  • 300 גרם גבינה 5% שומן, לפי הטעם
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט עשיר בחלבון, עד 3% שומן
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות זרעי צ'יה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בחום עליון ותחתון.
2. אם משתמשים בירקות טריים, שוטפים אותם וחותכים לקוביות קטנות. אם משתמשים בירקות קפואים: שמים אותם בקערה, יוצקים מים רותחים, ממתינים 10 דקות ומסננים. קוצצים לפי הצורך.
3. שמים את הביצים בקערה וטורפים היטב. אם מכינים את הגרסה הרזה: מוסיפים את הגבינות, אבקת האפייה, התבלינים והצ'יה ומערבבים היטב. בגרסה העשירה: מוסיפים את כל הגבינות והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואת שיבולת השועל ומערבבים שוב. בשתי הגרסאות: מוסיפים את הירקות ומערבבים.
4. מעבירים לתבנית ומיישרים. אם מכינים את הגרסה הרזה: ממתינים כ־30 דקות, כדי שזרעי הצ'יה יספחו נוזלים.
5. אופים 45-30 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים מאוד והיא קפיצית למגע. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מומלץ לחמם לפני ההגשה.

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc ומאסטר NLP לבריאות ולהרזיה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button