המרכיבים (תבנית טארט בקוטר 26-24 ס"מ)
לבצק הפריך
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 5 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1/4 כוס (25 גרם) אגוזי לוז טחונים
- 1/3 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 חלמון (את החלבון שומרים למלית)
למלית
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
- 50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 70 גרם (1/2 כוס + 1 כף גדושה) אבקת סוכר
- קורט מלח
- 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים טחונים
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1/4 כוס חלב חם
- 1 חלבון
ההכנה
1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) ומעבדים עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אוספים אותם לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומשטחים. מאחסנים במקרר כ־30 דקות (עד 3 ימים. אחרי קירור ארוך, יש להוציא את הבצק מהמקרר 20 דקות לפני הרידוד).
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
3. פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ, גדול קצת יותר מקוטר התבנית. בעזרת נייר האפייה, הופכים את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות. מסירים עודפים. דוקרים את בסיס הבצק במזלג.
4. אופים 12-10 דקות, עד שפני הבצק מתייבשים ובדופנותיו נראית הזהבה קלה. מוציאים (אין צורך לצנן).
5. בינתיים מכינים את המלית: שמים בכלי מתאים את שני סוגי השוקולד וממיסים אותם (בהדרגה במיקרוגל או בסיר אדים כפול). מוסיפים את החמאה ומערבבים לקרם אחיד. מוסיפים את אבקת הסוכר, המלח, האגוזים, הקקאו והחלב החם ומערבבים. טורפים היטב את החלבון, מוסיפים לקרם ומערבבים. יוצקים את המלית על הבצק ומיישרים.
6. אופים 15-12 דקות, עד שפני המלית יבשים (ובפנים היא נותרת קרמית) ושולי הבצק זהובים. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
- טיפ: אני אוהבת להשתמש להכנת העוגה באגוזי לוז, אבל אפשר להחליפם בשקדים או באגוזים אחרים.
- איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.