המרכיבים (8-6 מנות)
- 2 כוסות גרגירי חיטה, שטופים
- 8 חלקי עוף (כרעיים ופולקע)
- מיץ מ־1 לימון
- 1 כפית מלח
- 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים דק
- 3 חבושים (אין צורך לקלף, רק לקרצף את הקליפה היטב), חתוכים לקוביות בגודל 4 ס"מ
- 2 מקלות קינמון
- 2 כפות סילאן
- 2 כוסות (500 מ"ל) ציר עוף או מים
אפשרות להגשה:
- 2 כפות שקדים גרוסים קלויים,
- פטרוזיליה קצוצה
ההכנה
1. שמים את גרגירי החיטה בקערה ומכסים במים. משרים רבע שעה לפחות (עד שעתיים).
2. בינתיים יוצקים על העוף את מיץ הלימון, מוסיפים חצי כפית מהמלח ואת הפלפל, הפפריקה והקינמון ומערבבים.
3. מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מזהיבים את העוף מכל הצדדים, מוציאים ומניחים בצד.
4. מוסיפים לסיר את הבצל ואת החבושים ומטגנים על להבה בינונית 10-7 דקות, עד שהבצל שקוף וקוביות החבושים מתרככות ונעשות ורודות.
5. אם נותרו מים בקערה, מסננים את החיטה. מעבירים אותה לסיר, מוסיפים גם את מקלות הקינמון ואת הסילאן, ומטגנים כדקה. יוצקים את הציר או המים ומוסיפים עוד חצי כפית מלח. מחזירים את העוף לסיר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־40 דקות, עד שהנוזלים נספגים (אם יש עודף נוזלים, מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שהם נספגים). מסירים מהכיריים ומשהים 10 דקות בסיר מכוסה.
6. אם רוצים, מפזרים על המנה שקדים ופטרוזיליה. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.