פילף בורגול הוא תוספת ידועה במטבח הטורקי. סבתי היתה מכינה את המנה בימי חמישי בצהריים, "יום הניקיון," בתוספת "חמוד" או מרק אפונה. כאן שידכתי אותו לעוף מוקפץ בירקות, אבל כמובן שאפשר להשתמש בו כתוספת למנות רבות אחרות.
מרכיבים
4-3 מנות
- 1/2 ק"ג חזה עוף, פרוס דק לרוחבו מעט שמן זית לטיגון
למרינדה
- 1/2 כוס יין לבן
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית זרעי כמון
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 2 כפות שמן זית
לפילף הבורגול
- 4 כפות שמן
- 1 כוס אטריות דקות וקצרות (לא אטריות ביצים)
- 1 1/2 כוסות בורגול גס, שטוף ונקי
- 1 כפית מלח
- 2 1/4 כוסות מים רותחים
לתבשיל הירקות
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 2 קישואים, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 5 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 1/2 חציל, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
ההכנה
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה. מוסיפים את חזה העוף, מצפים אותו במשרה ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (ועד יממה).
- הפילף: מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את האטריות ומטגנים אותן עד שצבען זהוב־ענברי. מוסיפים את הבורגול ומבשלים עוד כ-3 דקות. מוסיפים את המלח ואת המים הרותחים. מביאים לרתיחה מחודשת, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומכסים את הסיר. מבשלים כ-20 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים.
- הירקות: מחממים 3 כפות שמן זית במחבת או בווק. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מעט זהוב. מוסיפים את הגזר, הקישואים, הפלפל והשום ומטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים את החצילים ומטגנים עוד 5-4 דקות, עד שהם מאבדים מנפחם.
- מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ומטגנים כדקה. מוסיפים מים עד כיסוי, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים ללא כיסוי כ־15 דקות. מעבירים לקערה ומכסים, כדי לשמור על חום התבשיל.
- העוף: מנגבים את המחבת (או הווק) בנייר סופג ומחממים בו מעט שמן זית. מקפיצים את חזה העוף כ-5 דקות, עד שהוא זהוב (מומלץ לטגן חצי מהכמות בכל פעם).
- מניחים את הירקות המבושלים על הפילף. מניחים עליהם את חזה העוף המוקפץ ומגישים.
- איך שומרים? כל חלק בנפרד במקרר. את הפילף - לא יותר מיום. את העוף והירקות – עד שלושה ימים.