שף
שף
עוגת ריקוטה ושוקולד צ'יפס

לערבב ולתנור: עוגת ריקוטה ושוקולד צ'יפס

עוגת גבינה כיפית וקלה  - בלי מערבל, בלי המון אחוזי שומן וכמעט בלי עבודה 

עודכן:
המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 24-22 ס"מ)
  • 5 ביצים גודל M או
  • 4 ביצים גודל L
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 500 גרם גבינת ריקוטה (מומלץ פרסקה) או גבינת טוב טעם או כנען
  • 2 מכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן
  • 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות בתוכנית טורבו (או 185 מעלות בחום עליון ותחתון). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה (אפשר גם להקציף במערבל) את הביצים והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה, השמנת, הקורנפלור והווניל ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים במרית, בתנועות קיפול עדינות. יוצקים לתבנית.
3. אופים כ־60 דקות, עד שהעוגה יציבה לגמרי. מוציאים ומניחים לצינון קל.
4. מאחסנים את העוגה במקרר 5 שעות לפחות. מגישים.
  • משך ההכנה: כ־15 דקות (לא כולל אפייה)
  • רמת קושי: קל
  • איך שומרים? 3–4 ימים במקרר
פורסם לראשונה: 10:21, 03.06.24
The Butterfly Button