אוקי סאטו
אוקי סאטו הוא אחד המעצבים המוכרים והמשפיעים ביותר על סצנת העיצוב הגלובלי. סאטו, שעומד בראש סטודיו Nendo, הוא המוח היצירתי מאחורי שורה ארוכה של עיצובים בתחומים מגוונים עבור כמה חברות מערביות מובילות. סיפורו האישי הוא בעצמו תמצית הקוסמופוליטיות: הוא נולד בקנדה וגדל ביפן. ב־2002 הקים את הסטודיו שלו בטוקיו, ולאחר שנתיים פתח סניף גם במילאנו. שמו של הסטודיו, ננדו, פירושו חמר ביפנית והוא נבחר בשל הגמישות המאפיינת את החומר והיכולת שלו להשתנות. כיום נעשה שמו של הסטודיו אחד השמות החמים ביותר בעולם העיצוב.
פטרישיה אורקולה
מעצבת־העל פטרישיה אורקולה נולדה בשנת 1961 באוביידו, ספרד. אורקולה גדלה והתחנכה בבית עם נטייה ברורה לאדריכלות ולעיצוב. היא למדה בפקולטה לארכיטקטורה במדריד (Faculdad de Arquitectura de Madrid), וסיימה את לימודיה בשנת 1989 ב־Polytechnico di Milano. רק בשנת 1998, אחרי שעבדה ויצרה עבור חברות עיצוב גדולות ומרשימות, גמלה בלבה ההחלטה לפתוח סטודיו לעיצוב משלה. הסטודיו זכה להצלחה מסחררת ופעיל בתחומי העיצוב, תערוכות, ניהול אמנותי ואדריכלות. היא מתארת את עצמה כ”אקלקטית למדי, משתנה ומגוונת. אוהבת לחשוב בצורות שונות, בו זמנית, על אדריכלות ועיצוב. מעניינות אותי תבניות התנהגות, טכניקות אמנותיות, היבטים מסוימים של זיכרון, של החיים שלי”.
רון ארד
המעצב והאדריכל רון ארד, יליד ישראל (1951), הוא לא רק הידוע מבין המעצבים הישראלים בעולם אלא גם אחד המעצבים הידועים ביותר בעולם כולו, נקודה. ארד נולד בתל אביב, למד בבצלאל, המשיך לבית ספר לאדריכלות בלונדון ומאז עובד בעיר כמעצב ואדריכל. בשנים האחרונות הוא משמש כראש המחלקה לעיצוב תעשייתי ברויאל קולג’ בלונדון. עיצוביו זכו להצלחה ולפרסום רב והוצגו במוזיאונים החשובים בעולם, מהמומה בניו יורק, דרך מרכז פומפידו בפריז ועד למוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון. את מוצריו אפשר למצוא אצל חברות עיצוב מהמובילות בעולם, ביניהן ויטרה, מורוסו, אלסי וקרטל. במקביל הוא עדיין עובד כאדריכל ותכנן בין היתר את מוזיאון העיצוב האייקוני בחולון.
מרסל ונדרס
מרסל ונדרס נולד בהולנד בשנת 1963. הוא נמנה עם קבוצת מעצבים ואמנים שחברו בשנות ה־90 לקולקטיב Droog, ועיצב עבור הקולקטיב כיסא קלוע שזכה להכרה בינלאומית ויוצר על ידי חברת קפליני. משם המריאה הקריירה של ונדרס, ששמו נהפך לאחד המוכרים גם למי שלא מצוי בתחום העיצוב.
בשנת 2000 ייסד ונדרס עם שותף את חברת MOOOI והוא משמש היום גם כמנהל האמנותי שלה. עבודותיו מוצגות במוזיאונים חשובים ברחבי העולם, ויצירותיו נמכרות על ידי מיטב המותגים וזוכות לחיקויים רבים מספור.
פיליפ סטארק
פיליפ סטארק, יליד 1949, ייסד את החברה הראשונה שלו בגיל 19. לאחר מכן הצטרף לחברת האופנה האיטלקית פייר קרדן והחל לעצב עבורה מוצרים לבית. את פרסומו הבינלאומי קנה בשנת 1982, כשעיצב את דירתו של נשיא צרפת דאז, פרנסואה מיטראן, בארמון האליזה. יותר מכל מעצב אחר, סטארק עיצב את הלוק של סוף המאה ה־20. הוא חתום למשל על הכיסא הנמכר ביותר בכל הזמנים, Louie Ghost, כיסא מפוליקרבונט שקוף שהוא מעין גרסה מודרניסטית של כיסא בסגנון המלך הצרפתי לואי ה־15. נוסף על עבודתו כמעצב מוצר סטארק עובד גם כמעצב פנים, ועיצב למשל את היאכטה הפרטית של סטיב ג’ובס.
נאני מרקינה
אם הייתם שואלים את נאני מרקינה לפני 34 שנים אם היא מאמינה שהמותג הקרוי על שמה יהפוך לאימפריה בינלאומית של שטיחים, היא הייתה מחייכת מאוזן לאוזן וצוחקת את צחוקה הכובש. את התשוקה הגדולה לעיצוב ספגה בבית, מאביה, שהיה אחד המעצבים התעשייתיים הראשונים בספרד. היא הייתה שבויה בקסם היצירה ובחרה ללמוד ב־Massana School, אף על פי שהייתה בין הנשים הראשונות שלמדו שם. את המותג הנושא את שמה הקימה בשנת 1987, כמותג המעצב ומייצר שטיחים וטקסטיל. כיום “נאני מרקינה” הוא מותג השטיחים המוביל בעולם, שמתנאה בשורה של שיתופי פעולה עם מיטב מעצבי־העל, בהם רון ארד, חיימה חיון והאחים בורולק.
פאולה נבונה
המעצבת האיטלקייה פאולה נבונה היא דמות יוצאת דופן בעולם העיצוב בשלושת העשורים האחרונים. נבונה נולדה בטורינו שבאיטליה בשנת 1952 ועברה למילאנו, שם נמצא הסטודיו שלה עד היום. בעבודתה היא מונעת על ידי כמיהה אינסופית לגלות ולחקור תרבויות שונות, בייחוד האוריינטליות. מסעותיה חוצים גבולות, ולא רק אלה הגיאוגרפיים. בשנת 1973 סיימה את לימודי האדריכלות ב־Politecnico אשר בטורינו. בין השנים 1970 ל־1980 עבדה כשותפה בסטודיו אלכימיה, שחבריו בלטו כקבוצה החדשנית ביותר בזירת העיצוב האיטלקי. קבוצת אלכימיה רכשה את שמה בזכות פיתוח עיצובים שעוררו את התפיסה האוונגרדית ונתפסו כחותרים נגד הזרם המודרניסטי פונקציונלי. בזמן היותה שותפה בסטודיו יצרה עיצובים בעלי אסתטיקה לא שגרתית ושאינם מסחריים כלל ולמרות זאת זכתה בפרס היוקרתי Osaka International Design Award בשנת 1983 אשר הוענק לראשונה באותה השנה.
פטריסיה מורוסו
מורוסו, המנהלת הקריאטיבית של חברת הרהיטים האיטלקית הנושאת את שמה, נמצאת בצמרת העיצוב העולמי. בשנות ה־80 הצטרפה כדור שני למפעל שייסדו הוריה בשנת 1952, כשהיא מצוידת בהשכלה, באהבה לאמנות ובתפיסה ייחודית על עיצוב. מורוסו יצרה שיתופי פעולה עם מעצבים מהמובילים בעולם, וכעת, 69 שנים לאחר שקמה, מובילה חברת מורוסו את סצנת העיצוב הבינלאומית. יכולותיה המוכחות של החברה בניצוחה הפגישו אותה עם כמה מסביבות העיצוב היפות בעולם, הכוללות את המומה (MoMa), המוזיאון לעיצוב מודרני בניו יורק, את לה פלה דה טוקיו והגרנד פלה בפריז, את הביאנלה בוונציה ועוד. אלה היו שותפויות משמעותיות שאפשרו למורוסו ליצור מגוון מוצרים עצום המתאים לשימוש במגורים או במשרדים. מורוסו, שנוסדה כחברה משפחתית, נמצאת תחת הובלתה של פטריסיה במסלול צמיחה תמידי בזכות המחקר, חדשנות בטכנולוגיה ובחומרים, מלאכת יד מיומנת וחזון שיווקי אסטרטגי וגמיש.
האחים קמפנה
האחרים קמפנה החלו ליצור בברזיל של שנות ה־80, בתקופה שבה הפוסט־מודרניזם זכה להכרה ושינה תפיסות עולם. תחילת דרכם הייתה בתחומים שונים: אומברטו סיים לימודי משפטים ועסק בעריכת דין, ואילו פרננדו סיים לימודי אדריכלות. אבל התשוקה לעיצוב הכריעה, ואומברטו עזב את עריכת הדין ועבר לעבוד כמעצב עם אחיו. החשיפה לאמנות עכשווית הובילה את האחים ליצור אובייקטים על הגבול שבין עיצוב לאמנות ולמצב את עצמם כפורצי דרך במדינה שמרנית שבה העיצוב היה בבואה של האסתטיקה האיטלקית והעתקה של אובייקטים מהמערב. עבודותיהם מאופיינות לא פעם בשילוב של הומור ושל מודעות חברתית, והם אחראיים ללא מעט עיצובים אייקוניים שזכו לאינספור חיקויים.
חיימה חיון
חיימה חיון נולד במדריד בשנת 1974 ומאז הספיק לכבוש את צמרת עולם העיצוב ולאחרונה אף נבחר על ידי מגזין טיים לאחד ממאה היוצרים החשובים של זמננו. סגנונו של חיון מלא חיים, איורים, צבע והומור. הוא החל את המסע היצירתי שלו בעבודה כקרמיקאי. בשנת 2001 הקים את סטודיו חיון, ומאז הוא ממשיך לצבור מוניטין בינלאומי. הוא עובד היום במגוון מדיות, אבל עדיין ידוע בחיבתו לקרמיקה. בין החברות שאיתן עבד: נאני מרקינה, קאסינה, מאגיס ועוד ועוד.