במתכון שלפניכם השתמשנו בטופו, אבל אפשר להמיר אותו בכמות זהה של חזה עוף או בנתחי בשר (שזקוקים לעוד כ־2 דקות הקפצה).
המרכיבים (4 מנות)
- 1 חבילה (400-300 גרם) אטריות אורז או אטריות ביצים (נודלס) רחבות
- 1 חבילה (300-250 גרם) טופו קשה
לרוטב
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף סוכר חום או סוכר קנים
- 1 כפית חומץ אורז
- 1 כף רוטב דגים
לתבשיל
- כ־5 כפות שמן שומשום או שמן צמחי אחר
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- אפשרות: 1/2 פלפל חריף אדום, פרוס
- 1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
- 1 גזר, קלוף וחתוך למקלונים
- 1 פלפל אדום, חתוך למקלות דקים
- 1 פלפל צהוב, חתוך למקלות דקים
- 1 באק צ'וי, חתוך לחתיכות ברוחב כ־2 ס"מ
- 1 חבילה נבטים
- 2 כפות כוסברה או בצל ירוק, קצוצים דק
להגשה
- 3 כפות בוטנים קלויים/מטוגנים קצוצים דק
- 1 לימון או ליים חתוך לרבעים
ההכנה
1. מכינים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים בצד.
2. הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיביו.
3. חותכים את הטופו לקוביות, יוצקים עליו כף מהרוטב ומערבבים (את יתרת הרוטב שומרים בנפרד).
4. יוצקים 2 כפות מהשמן למחבת עמוקה או לווק ומחממים. מטגנים את קוביות הטופו עד הזהבה (3-2 דקות). מעבירים לצלחת ומניחים בצד.
5. התבשיל: יוצקים לאותה מחבת (אין צורך לנקות) עוד 2 כפות שמן ומחממים. מוסיפים את השום והפלפל החריף (אם משתמשים), ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כ־2 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את כף השמן הנותרת, מוסיפים את הפלפלים והבאק צ'וי ומטגנים על להבה גבוהה כ־2 דקות. מוסיפים את הנודלס ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את הרוטב ששמרנו ואת הטופו ומקפיצים עוד כ־2 דקות, לחימום. מוסיפים את הנבטים ואת הכוסברה (או הבצל הירוק) ומסירים מהכיריים.
5. מפזרים בוטנים ומגישים, מומלץ בתוספת רבע לימון או ליים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל.
פורסם לראשונה: 08:27, 17.07.22