סלט מיוחד ברוטב מתקתק, שמשלב פטריות מוקפצות וטריות (אפשר לגוון עם פטריות מכל סוג שאוהבים), מגוון ירוקים ונגיעות פריכות של ערמונים ופקאנים מסוכרים. אפשר להרכיב אותו, ללא הרוטב, עד שעה לפני הגשה.
המרכיבים (כ־5 מנות)
- 1 חבילה פטריות פורטובלו, פרוסות
- 1 חבילה פטריות שמפיניון, פרוסות
- 1 חבילה פטריות שימג'י, נקיות ומופרדות
- 3 כפות רוטב טריאקי
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- כ־10 עלי חסה, מומלץ חסה קיסר
- 4-5 עלי קייל או רוקט
- 5 גבעולי בצל ירוק
- חופן עלי בזיליקום, טריים
- חופן עלי נענע טריים
- 1/2 שקית (כ־50 גרם) ערמונים קלופים וקלויים, חצויים
- 1/3 כוס (כ־30 גרם) אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים גס
לרוטב
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 כפות סילאן (או דבש, לגרסה לא טבעונית)
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף רוטב סויה
- 1/2 שן שום כתושה
- מלח ופלפל שחור גרוסים
הכנה
1. שמים בקערה את הפטריות ומערבבים. מוציאים כ־1/4 מהכמות לקערה נפרדת ושומרים בצד.
2. שמים בקערית את הטריאקי, הסויה, שמן הזית וחומץ הבלסמי ומערבבים. יוצקים לקערת הפטריות הגדולה ומערבבים.
3. מלהיטים מחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את הפטריות עם המרינדה ומקפיצים על להבה גבוהה כ־5 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מסירים מהכיריים (אפשר להכין עד יומיים מראש ולאחסן במקרר).
4. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערית ומערבבים (אפשר להכין עד יומיים מראש ולאחסן במקרר).
5. הרכבת הסלט: קורעים את עלי החסה לחתיכות גסות. קוצצים את עלי הקייל (ללא השדרה). חותכים את הבצל הירוק למקטעים באורך כ־3 ס"מ, מפרידים ממנו כף אחת ושומרים בצד. מניחים את שאר הירקות בקערה. מסננים את הפטריות ומוסיפים לסלט עם 2 כפות מהמרינדה. מוסיפים את הפטריות הטריות ששמרנו בצד, עלי הבזיליקום, עלי הנענע והערמונים, ומערבבים. יוצקים את הרוטב ומערבבים.
6. מעבירים את הסלט לצלחת או לקערת הגשה. מפזרים עליו את אגוזי הפקאן המסוכרים ואת יתרת הבצל הירוק ששמרנו בצד. מגישים מיד.