המרכיבים (כ־8 מנות)
- 2 תפוחי עץ, מזן גרני סמית
- 1 תפוח עץ, מזן פינק ליידי
- 1 תפוח, מזן גולדן דלישס
- מיץ מ־1 לימון
- 2 גזרים
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
- 2 כפות עלי נענע קצוצים
- 1/2 כוס גרעיני דלעת קלויים
- 2 כפות שומשום מלא, קלוי
לרוטב
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות רכז רימונים
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 2 כפות דבש
- 1 כפית ג'ינג'ר, מגורר
- 1 כפית שמן צ'ילי
- מיץ מ־1/2 לימון
- מלח
ההכנה
1. חותכים את תפוחי העץ (בקליפתם) למקלונים דקיקים ומניחים בקערה. יוצקים עליהם את מיץ הלימון ומערבבים.
2. קולפים וחותכים גם את הגזר למקלונים. מעבירים לקערת התפוחים. מוסיפים את הבצל הירוק, הכוסברה והנענע.
3. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו ומערבבים למרקם אחיד (אפשר להכין עד יומיים מראש ולאחסן במקרר). יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות.
4. מפזרים את גרעיני הדלעת והשומשום, מערבבים קלות ומגישים.