שף
שף
סטייכרובית

אתם, סטייכרובית והחבר'ה: מתכונים מעולים לירקות על המנגל

על שיפוד, כבסיס לסלט או למילוי, ואפילו עם בשר – ירקות על המנגל זה אששששש

פורסם:

סטייכרובית

פורסים, מתבלים, צולים ונהנים. אפשר להכין בדיוק באותה דרך גם פרוסות של בטטה, קולרבי, חציל, פלפל, קישואים, זוקיני או כרוב.

המרכיבים (8-6 מנות)
  • 2 כרוביות
לרוטב
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 1 כף ריבת משמש או דבש
  • מלח, פלפל שחור
להגשה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • טחינה גולמית או מוכנה (סלט)

ההכנה
1. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו וטורפים היטב (אפשר להכין עד שבוע מראש ולשמור במקרר).
2. מנקים את הכרוביות השלמות ופורסים אותן לפרוסות בעובי 1 ס"מ. משתמשים גם בפרחים גדולים שנפרדים מהגזע (פרחים קטנים אפשר לשלב בסלט ירקות או בסלט טבולה).
3. מברישים את פרוסות הכרובית ברוטב, משני הצדדים. מניחים על הגריל החם וצולים כ־10 דקות מכל צד, עד שהכרובית רכה.
4. מעבירים את הכרובית לכלי הגשה. אם רוצים, מנקדים בסלט עגבניות (ראו במסגרת). מפזרים פטרוזיליה ומזלפים טחינה. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
  • בונוס: סלט עגבניות צלויות. צולים על הגריל 2 עגבניות, כ־5 דקות מכל צד. צולים גם פלפל צ'ילי. קוצצים את העגבניות והפלפל, מוסיפים 2 שיני שום כתושות (אפשר גם צלויות. ראו בהמשך, במתכון לסלט) ומוסיפים 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
  • בלי מנגל: צולים את הכרובית 30-20 דקות בתנור שחומם ל-220 מעלות.

שיפודירקות

אפשר לגוון בסוגי הירקות, ובלבד שזמן הצלייה הדרוש להם יהיה דומה. יתאימו למשימה, בנוסף לירקות המופיעים במתכון, עגבניות, זוקיני, ברוקולי, כרובית, חציל וקלחי תירסת. אם רוצים לצלות בטטה, פורסים אותה דק. אם צולים תפוחי אדמה או גזרים, צריך לבשל אותם קודם. עוד שני טיפים חשובים: חתכו את הירקות לחתיכות בגודל דומה, כדי שכולן ייגעו בגריל. בנוסף, אל תשכחו להבריש את הירקות במשרה במהלך הצלייה.
5 צפייה בגלריה
שיפודירקות
שיפודירקות
שיפודירקות
(דניאל לילה)
המרכיבים (10-8 שיפודים)
  • 1 קישוא
  • 20 עגבניות שרי
  • 1 בצל סגול
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1/2 קולרבי
  • 3 תרמילי שעועית ירוקה
למשרה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 3-2 כפות מים
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. המשרה: מערבבים היטב את כל מרכיביה.
2. קולפים וחותכים את הירקות לפי הצורך. את הקולרבי פורסים דק, ואת תרמילי השעועית חותכים למקטעים באורך כ־1/2 2 ס"מ. משחילים את הירקות על שיפודים ומברישים אותם במשרה.
3. צולים 5–7 דקות מכל צד (4 צדדים), עד שהירקות רכים. במהלך הצלייה מברישים את הירקות עוד פעם־פעמיים במשרה. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
  • בלי מנגל: צולים את הירקות באותו אופן, על מחבת פסים חמה.

סלט ירקות על האש

אל תיבהלו מכמות השום ברוטב: מאחר שהוא צלוי, הוא הרבה פחות חריף והרבה יותר מתקתק, והרוטב טעים מאוד בזכותו.
5 צפייה בגלריה
ססלט ירקות על האש
ססלט ירקות על האש
ססלט ירקות על האש
(דניאל לילה)
המרכיבים (כ־6 מנות)
  • 1/2 בגט, פרוס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 20 עגבניות שרי
  • 3-2 קישואים או זוקיני, פרוסים לאורך לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ
  • 1 כוס תרמילי שעועית ירוקה טרייה או מופשרת
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 פלפלים צהובים
לרוטב
  • 1 ראש שום
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 2 כפיות עלי אורגנו טרי
  • קצוץ או יבש
ההכנה
1. הרוטב: עוטפים את ראש השום בנייר אפייה וברדיד אלומיניום וצולים על הגריל כ־10 דקות מכל צד (4 צדדים), עד שהוא רך.
2. מחלצים את תוכן שיני השום לתוך קערה. מוסיפים את יתרת מרכיבי הרוטב וטורפים היטב (אפשר להכין עד שבוע מראש ולאחסן במקרר).
3. מברישים את הבגט בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים אותו ואת הירקות (בשלמותם, אם לא נאמר אחרת) על הגריל. צולים עד שהבגט מזהיב והירקות רכים וזהובים מכל הצדדים.
4. מסירים את קליפות הפלפלים ומפרקים אותם לחתיכות. קורעים את הבגט לפיסות.
5. שמים את הירקות החמים בקערה ומוסיפים את קרעי הבגט. מזלפים את הרוטב ומגישים.
  • בלי מנגל: צולים את השום 60-45 דקות בתנור שחומם ל־250 מעלות. את הירקות מכינים במחבת פסים חמה

עם בשר: גזרים צלויים עטופים באנטרקוט

צלייה בשני פרקים: בפרק הראשון, הגזרים נצלים ברוטב, כשהם עטופים היטב. בהמשך, הם נצרבים גלויים, כשהם מגולגלים בפרוסת בשר דקה. את הגזרים אפשר להחליף במקלות בטטה או בחצאי זוקיני.
5 צפייה בגלריה
גזרים צלויים עטופים באנטרקוט
גזרים צלויים עטופים באנטרקוט
גזרים צלויים עטופים באנטרקוט
(דניאל לילה)
המרכיבים (8-4 מנות)
  • 8 גזרים, קלופים
  • 8 פרוסות דקות (חתוכות לקרפצ'ו) של אנטרקוט, סינטה או שייטל (אפשר גם חזה אווז או פסטרמה)
לרוטב
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • מלח, פלפל שחור
  • 2/3 כפית רוזמרין קצוץ, יבש או טרי
  • 2/3 כפית מרווה קצוצה או תימין, יבשים או טריים
  • 1/2 כפית פתיתי צ'ילי יבש
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
ההכנה
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי ומערבבים היטב (אפשר להכין עד שבוע מראש ולאחסן במקרר).
2. פורשים על משטח העבודה יריעת רדיד אלומיניום, מניחים עליו נייר אפייה. מניחים עליהם את הגזרים. מברישים אותם ברוטב בנדיבות ועוטפים אותם בנייר וברדיד.
3. מניחים את ה"חבילה" על הגריל וצולים כ־20 דקות. הופכים וצולים עוד כ־15 דקות, עד ריכוך. מסירים מהגריל ומניחים לצינון קל. פותחים את האריזה, שומרים בנפרד את הנוזלים שהצטברו בה במהלך הצלייה.
4. עוטפים כל גזר בפרוסת בשר ומניחים על הגריל. צולים כחצי דקה מכל צד, עד שהבשר נצרב. מברישים בנוזלי הצלייה ששמרנו ומגישים מיד.
  • בלי מנגל: צולים את הגזרים עם הרוטב, עד 3 ימים מראש, במחבת מכוסה או בתבנית מכוסה בתנור (250 מעלות). לאחר העיטוף בבשר, צורבים על פלנצ'ה או במחבת חמה.

פרוסות חציל בגריל במלית עשבי תיבול ושקדים

אחד הירקות שהכי מזוהים עם המנגל הוא החציל. כאן הוא נצלה בפרוסות, שמתמלאות בסלט ירוקים רענן.
5 צפייה בגלריה
פרוסות חציל בגריל במלית עשבי תיבול ושקדים
פרוסות חציל בגריל במלית עשבי תיבול ושקדים
פרוסות חציל בגריל במלית עשבי תיבול ושקדים
(דניאל לילה)
המרכיבים (כ־6 מנות)
  • 3 חצילים, פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
למלית
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • אפשרות: 1 צרור טרגון או בזיליקום או רוקט
  • 1/2 צרור נענע
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 בצל סגול, קלוף
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
להגשה: סלט טחינה

ההכנה
1. מברישים את פרוסות החציל בשמן הזית, מפזרים מלח ופלפל. צורבים על הגריל כ־10 דקות מכל צד, עד שהחצילים מזהיבים ומתרככים.
2. המלית: קוצצים דק את עשבי התיבול, אגוזי המלך והבצל (אפשר גם במעבד מזון, בפולסים). מוסיפים את מיץ הלימון והקליפה, שמן הזית, מלח ופלפל. מערבבים (אפשר להכין עד 4 שעות מראש).
3. ממלאים כל פרוסת חציל בכף גדושה מהמלית. מגלגלים, מוסיפים זילוף טחינה ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
  • בלי מנגל: צולים את החצילים בתנור (200 מעלות) או במחבת חמה. אפשר להכין עד 3 ימים מראש
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button