שף
שף
מרק כרובית ושום

פטנט חורפי: 5 מרקים נפלאים מירקות אפויים בתנור

צולים (ירקות ועשבי תיבול בתנור), מרתיחים (בסיר, עם נוזלים), טוחנים (למרקם קרמי מושלם) ומגישים. העבודה מועטה, התהליך קצר והטעמים עמוקים ונהדרים במיוחד

פורסם:

מרק כרובית ושום

המרכיבים (כ־4 מנות)
  • 1 כרובית בינונית (כ־1 ק"ג), מופרדת לפרחים
  • 12-10 שיני שום קלופות או 1 ראש שום, חצוי לרוחבו
  • 2 ענפי סלרי, חתוכים למקלות, כולל העלים
  • 1 תפוח אדמה, חתוך לרבעים או 3 מיני־תפודים, חצויים
  • 1 בצל קטן, חצוי
  • אפשרות: 2-1 פטריות שיטאקי טריות
  • אפשרות: 1 פלפל אדום חריף, קטן
  • 2 ענפי תימין
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כוסות חלב (רגיל או משקה צמחי)
  • לעיטור: צ'ילי יבש
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שמים את הירקות בתבנית (כולל הפטריות והפלפל החריף, אם משתמשים) ומוסיפים גם את התימין. מזליפים עליהם את שמן הזית ומפזרים מלח ופלפל. אופים 20-15 דקות, עד שהכרובית מזהיבה. מוציאים מהתנור.
3. מעבירים לסיר את הירקות (אם השום נצלה כשהוא חצוי – מחלצים את השיניים ומוסיפים רק אותן לסיר. אם יש פלפל חריף – מסירים ממנו את הגבעול. בנוסף, משתמשים רק בעלי התימין, ללא הגבעול). מוסיפים לסיר את החלב ומביאים לרתיחה. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים. מגישים.
  • איך שומרים? 4-3 ימים, במקרר.
  • טיפ: אפשר לצלות את הבצל בקליפתו, ולהעביר רק את בשרו אל הסיר לאחר הצלייה

מרק עגבניות ארומטי

השום האפוי מעניק למרק תוספת של טעם נהדר.
5 צפייה בגלריה
מרקים אפויים
מרקים אפויים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (כ־4 מנות)
  • 5-4 עגבניות בינוניות, חצויות
  • 14-10 עגבניות שרי, מכל זן או צבע
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים
  • 3 גבעולי סלרי, חתוכים למקטעים, כולל העלים
  • 1 ראש שום, חצוי לרוחבו
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 ענפי אורגנו טריים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים או ציר ירקות
  • אפשרות: 1/2 חבילה (כ־200 גרם) ניוקי מוכן
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את הירקות בתבנית (כולל השום), יוצקים עליהם את שמן הזית ומפזרים מלח ופלפל. אופים כ־15 דקות. מוסיפים את ענפי האורגנו ואופים עוד 8-6 דקות, עד שהעגבניות מזהיבות. מוציאים מהתנור.
3. מעבירים לסיר את הירקות. מחלצים את שיני השום ומוסיפים לסיר. מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים. מביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול.
4. אם רוצים, מוסיפים למרק את הניוקי ומבשלים עוד כ־5 דקות, עד שהניוקי רך. מגישים.
  • איך שומרים? 4-3 ימים, במקרר.

מרק פטריות

המלצה מבעלת ניסיון: ודאו שתערובת הפטריות כוללת 4-3 פטריות שיטאקי או פורטובלו טריות. הן מעניקות טעם חזק יותר למרק.
5 צפייה בגלריה
מרקים אפויים
מרקים אפויים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (כ־4 מנות)
  • 750 גרם תערובת פטריות טריות
  • 1 גזר, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לשישה פלחים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים או ציר ירקות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או 1 כוס קרם קוקוס
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את הירקות בתבנית. אם רוצים, משאירים קצת מהפטרוזליה בצד, להגשה. את יתרת הפטרוזיליה קושרים לצרור בעזרת אחד הגבעולים ומוסיפים לתבנית. יוצקים על כל הירקות את שמן הזית ומפזרים מלח ופלפל. אופים 20-15 דקות, עד שהפטריות מזהיבות מעט. מוציאים מהתנור.
3. מעבירים את תכולת התבנית לסיר. יוצקים את המים (או את הציר) ואת השמנת (או קרם הקוקוס) ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המוסקט ומערבבים. מסירים מהכיריים. אם רוצים, מוציאים כמה מהפטריות ומניחים בצד, להגשה. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים.
4. אם רוצים, מעטרים בפטרוזיליה ומפזרים את הפטריות. מגישים.
  • איך שומרים? 4-3 ימים, במקרר.

מרק דלורית ופטה

זוכרים את הפטה האפויה שהפכה לרוטב לפסטה? כאן היא בגרסה מרקית טעימה מאוד.
5 צפייה בגלריה
מרקים אפויים
מרקים אפויים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (כ־4 מנות)
  • 1 דלורית גדולה, חצויה ונקייה מגרעינים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 4-3 ענפי סלרי, חתוכים למקלות כולל העלים
  • 1 בצל סגול, קלוף וחצוי
  • 250 גרם גבינת פטה (אחוזי שומן לפי הטעם)
  • 1 ענף מרווה טרי
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים או ציר ירקות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את הדלורית בתבנית כשצידה החתוך פונה מעלה. יוצקים עליה את שמן הזית ומפזרים מלח ופלפל. אופים כ־15 דקות. מוסיפים את הסלרי, את הבצל, את הגבינה ואת ענף המרווה. אופים עוד כ־10 דקות, עד שהדלורית מזהיבה. מוציאים מהתנור.
3. מוציאים את בשר הדלורית ומעבירים אותו לסיר (אם רוצים, מסירים ומשאירים בצד את שולי הדלורית, הצרובים מהתנור. מוסיפים אותם למנה בשעת ההגשה). מוסיפים את הסלרי, את הבצל, את הגבינה ואת המרווה (עם הגבעול). מוסיפים את המים (או את הציר) ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים. טוחנים את המרק (בבלנדר מוט או במעבד מזון). טועמים ומתקנים תיבול.
4. מגישים, אפשר עם חתיכות דלורית.
  • איך שומרים? 4-3 ימים, במקרר.

מרק אספרגוס וארטישוק

5 צפייה בגלריה
מרקים אפויים
מרקים אפויים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (כ־4 מנות)
  • 400 גרם תחתיות ארטישוק, מופשרות
  • 1 בצל, חצוי
  • 1 גזר, קלוף וחתוך למקלות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 צרור אספרגוס
  • 2 ענפי תימין
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים או ציר ירקות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול או להקצפה, או 1 כוס קרם קוקוס
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים בתבנית את הארטישוק, הבצל והגזר. יוצקים עליהם את שמן הזית ומפזרים מלח ופלפל. אופים כ־15 דקות.
3. בינתיים, מסירים את הקצה הנוקשה של האספרגוס (כ־1 ס"מ מהבסיס).
4. מוסיפים את האספרגוס ואת ענפי התימין לתבנית, מערבבים בעדינות כך שיצופו בשמן. אופים עוד 8-6 דקות, עד שהאספרגוס מעט מזהיב. מוציאים מהתנור.
5. מעבירים את תכולת התבנית לסיר. אם רוצים, חותכים כמה ראשי אספרגוס ומשאירים אותם בצד, להגשה. מעבירים גם את עלי התימין לסיר, ללא הגבעולים. מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים. טוחנים את המרק. טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים ומביאים לרתיחה חוזרת.
6. יוצקים את המרק לקערות. אם רוצים, מעטרים בראשי אספרגוס. מגישים.
  • איך שומרים? 4-3 ימים, במקרר.
  • אפשר להשתמש להכנת המרק גם בארטישוק טרי: חולטים 1 קילו ארטישוקים שלמים במשך 15 דקות במים רותחים. צולים אותם עם הירקות בתנור. לאחר הצלייה, מפרידים את חלקי הארטישוק, מנקים את הלבבות ומשתמשים רק בהם להכנת המרק.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button