שף
שף
דאבל טעים: עוגיות סנדוויץ' קקאו-חלווה

שילוב מנצח: עוגיות סנדוויץ' קקאו וחלווה

אחרי שתאכלו את העוגיות האלה, לא תקנו יותר את המוכנות מהסופר. ליאור משיח ("ליאורוש") מנבחרת המשפיעניות של שף עם כל הסודות לעוגיות מעולות

פורסם:
תמיד אהבתי עוגיות סנדוויץ' ועוגיות עם מילוי. כן, כן, גם את הקנויות מהסופר. אבל כשמתחילים לאפות עוגיות ולשחק עם המילויים, זה כבר נהיה עולם חדש ומופלא. אני כל כך אוהבת לשלב טעמים, כמו פה, בין המרירות של עוגיית קקאו פריכה למתיקות של ממרח חלווה עשיר. אפשר להכין אותה עם מגוון מילויים. אני, למשל, הכנתי אותה גם עם חמאת בוטנים ובמילוי של ממרחית לבנה, ואפשר גם ללכת על שוקולד עם שוקולד, שמוגזמת כמוני תמיד אוהבת. אגב, אפשר גם לבחור במילוי ריבה - סולידי ומנצח. מה שנחמד בעוגיות האלה הוא שאפשר להכין אותן ולא לאפות, להקפיא ככה, קרוצות, וכשרוצים, מכניסים ישר מהמקפיא לתנור. אני אוהבת לקרוא לזה "אוי, לא הספקתי להכין לכם כלום, חוץ מאת העוגיות המופלאות האלה שבמקרה בדיוק אפיתי". המשפט המושלם להגיד לאורחים.
עוד שני טיפים:
  • את הבצק אפשר לשמור עד 5 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.
  • את העוגיות המוכנות אפשר לשמור עד שבועיים בכלי סגור (אבל הן ייגמרו תוך יומיים).


המרכיבים
(כ־15 יחידות)
  • 225 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3/4 כפית מלח
  • 35 גרם אבקת קקאו
  • 1 כפית קפה נמס
  • 225 גרם קמח לבן
למלית
  • ממרח חלווה או אחר (שוקולד, חמאת בוטנים וכו')

ההכנה
1. מערבבים בקערה, בעזרת לקקן (או במערבל עם וו גיטרה), את החמאה, אבקת הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את הקקאו ואת הקפה הנמס, ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שנוצר בצק ולא רואים יותר גושי קמח.
3. מחלקים את הבצק לשני חלקים, יוצרים "פיתה" מכל חלק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שעה.
4. לאחר שהבצק התקרר, מרדדים את שני חלקיו, כל אחד בנפרד, בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות. מרדדים למשטח בעובי כ־1/2 ס"מ.
5. בעזרת קורצן עוגיות (עגול או בכל צורה שאוהבים) טובלים במעט קמח, קורצים בבצק עוגיות ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים מחדש, וממשיכים לקרוץ בו עוגיות.
6. שמים את הבצק הקרוץ במקרר, למינימום 15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות, טורבו.
7. אופים את העוגיות 8–10 דקות, עד שהן מתייבשות וייראו עליהן סדקים קטנים. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר לחלוטין.
8. מחלקים את העוגיות לזוגות, בוחרים את העוגיות הכי יפות לחלקו העליון של כל סנדוויץ'. מזליפים או מורחים את ממרח החלווה על חצי מהעוגיות. מניחים על הממרח את העוגיות הנוספות ולוחצים קלות להידוק. נהנים מסנדוויצ'ים פריכים ומשגעים!
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button