טרטר סלמון, נקטרינות ומנגו
הקפידו על פילה סלמון טרי מאוד ואיכותי. אתם מגישים אותו נא לגמרי, זה חשוב! מתכון של איילת הירשמן.
המרכיבים (2 מנות גדולות או 4 בינוניות)
- 400 גרם פילה סלמון, ללא העור, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
- 1/4 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- מיץ מ־1 לימון
- 1 כפית חומץ יין אדום או חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כפית סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 2 נקטרינות, חתוכות לקוביות של 2 ס"מ
- 1 מנגו, קלוף, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
- אפשרות: פלפל צ'ילי גרוס או פלפל צ'ילי טרי, ללא הגרעינים, פרוס דק
- 1/2 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה
ההכנה
1. שמים בקערה את קוביות הסלמון והבצל. מוסיפים את מיץ הלימון, החומץ, שמן הזית, הסוכר והמלח ומערבבים. משהים 3 דקות.
2. אם רוצים, מוסיפים את הצ'ילי. מוסיפים את הפירות ומערבבים בעדינות.
3. מסדרים על צלחת הגשה, מוסיפים את הפטרוזיליה או הכוסברה ומגישים.
קינואה עם נקטרינה, חמוציות ושקדים
דרך נפלאה לנצל שאריות קינואה מהמקרר. מתכון של דנית קימל.
המרכיבים (4 מנות)
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כוסות קינואה
- מלח, פלפל שחור
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 כוס (100 גרם) חצאי שקדים מולבנים, קלויים
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות
- 3 נקטרינות, חתוכות לקוביות קטנות
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 3 כפות כוסברה קצוצה דק
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון, סחוט טרי
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
ההכנה
1. מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הקינואה ומטגנים תוך כדי ערבוב, רק עד שגרגירי הקינואה מצופים בשמן. מוסיפים מלח ופלפל ואת המים הרותחים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות. מצננים מעט ומעבירים את הקינואה לקערה (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
2. מוסיפים לקינואה את שאר המרכיבים ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר.
סלט אנדיב עם נקטרינות, צנוברים וגבינה כחולה
סלט עדין מאוד, שיכול להתאים גם עם עלי חסה רומית. מתכון של אלומה בליליוס.
המרכיבים (4 מנות)
- 3 ראשי אנדיב
- 4-3 נקטרינות
- 3-2 כפות צנוברים קלויים
- 100 גרם גבינה כחולה (כמו דנאבלו)
- 4-3 כפיות דבש
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית איכותי
- מיץ מ־2 ליים או מ־1 לימון גדול
- מעט מלח ים אטלנטי או מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק
ההכנה
1. מפרידים את עלי האנדיב. חותכים את הנקטרינות ל־8 פלחים.
2. שמים בקערה את עלי האנדיב, הנקטרינות, הצנוברים הקלויים והגבינה הכחולה. יוצקים את הדבש, שמן הזית ומיץ הלימון או הליים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות. מגישים.
עוגת נקטרינות
את הנקטרינות אפשר להחליף באפרסקים. מתכון של יעל גרטי.
המרכיבים (אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)
- 130 גרם חמאה, רכה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2 ביצים גדולות + 1 חלמון מביצה גדולה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- 2 נקטרינות, שטופות וחתוכות לקוביות בינוניות
- אפשרות לעיטור: 2 כפות גבישי סוכר
ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה בינונית את החמאה והסוכר לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים, החלמון ותמצית הווניל וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
3. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית ומפזרים מחצית מקוביות הנקטרינות. יוצקים עליהן את יתרת העיסה ומפזרים את יתרת הנקטרינות. אם רוצים, מעטרים במעט גבישי סוכר.
4. אופים כ־30 דקות, עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת נקייה. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
שימו לב: לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ, הגדילו את כמות המרכיבים ב־50%