מלון של אלף כוכבים. "הרפתקה במדבר"

30 שעות בהר הנגב: יין עם חברים, בירה למתקדמים ולילה בחולות

דיונות שוקקות חיים, יקבים מלאים באנשים שמחים ולילה עם אלף כוכבים. חוויות אביביות בדרום הלא מאוד רחוק

פורסם:
כשכולם מצטופפים באתרי טיול, פריחה וחופשה בצפון הירוק, כדאי למטייל החכם לנסוע הפוך: דרומה - ומרחבי הנגב מספקים חוויה נהדרת, בעיקר עכשיו, באביב, כשעדיין לא חם, וכשפה ושם עדיין נראים מקבצי פריחה אביבית.
טיול בנגב אינו חייב להיות פרויקט. אפשר לצאת מוקדם, לבקר באתרים, ליהנות מהנופים, לטעום במסעדות וגם מיינות יקבי הנגב, ההולכים ומשתבחים גם בחסות הקרן הפילנטרופית "מיראז'" שמשקיעה הון ומאמצים בפיתוח ובמיתוג. ולשוב הביתה לעת ערב. אפשר גם להישאר ללון בסביבה, כי זכרו: יין ואוכל לא זורמים עם נהיגה. הנה מה שהספקנו ביממה ועוד קצת.
יקב גלאי: יינות וגבינות לארוחת הבוקר
יין הוא אורח חיים בעבור סיגלית ואסף גלאי: בשנת 1996 הם רכשו נחלה נטושה במושב ניר־עקיבא, בין נתיבות לשדרות שבצפון הנגב, והחלו בנטיעת כרמים. משנת 2002 מייצר היקב יינות - אדומים, לבנים וגם רוזה ואפילו יין קינוח בסגנון פורט. את היינות לא תמצאו בדרך כלל בחנויות או במסעדות, כמעט כל 12,000 הבקבוקים שהם מייצרים מדי שנה נרכשים ביקב עצמו, גם על ידי המבקרים הרבים שמגיעים בסופי השבוע ליהנות מאירוח חם וחברי הכולל גבינות, לחמים ויינות.
8 צפייה בגלריה
גבינות, יינות ומטעמים. בוקר ביקב גלאי
גבינות, יינות ומטעמים. בוקר ביקב גלאי
גבינות, יינות ומטעמים. בוקר ביקב גלאי
(צילום: צביקה בורג)

מה לטעום? את ה"קאזה נגב 2018" המצוין, העשוי מענבי מרלו וקברנה סוביניון, מיושן שנתיים בחביות עץ ואינו מסונן (125 שקל), ואת ה"קאזה בלאנקה 2021", יין לבן שעשוי מענבי קברנה סוביניון אדומים־שחורים ("בלאן דה־נואר", בלשון הייננים, 120 שקל). שניהם השתלבו נהדר עם מגוון הגבינות, שרובן מתוצרת מחלבות הסביבה, "בארי" למשל. לא תרצו לעזוב את חצר היקב, אבל לנו לא הייתה ברירה, היינו חייבים להמשיך.
  • יקב גלאי, מושב ניר־עקיבא. פתוח: בשישי ובשבת, מ־11:00 עד 16:30, או בתיאום מראש. טל': 08-9933713 / 054-2166321,

בירה גלנץ: מתוצרת הבית
כ־75 ק"מ, עניין של שעה ועוד קצת בכבישי הדרום הפנויים בדרך כלל, מפרידים בין היקב של סיגלית ואסף גלאי בניר־עקיבא ובין בית משפחת גלנץ, באחת משכונות הווילות החדשות המקיפות את ירוחם המתפתחת במהירות. משה גלנץ אוהב בירה, אוהב אנשים ואוהב את ירוחם והנגב. תוכלו להזמין אצלו סדנאות להיכרות עם דרכי הכנת הבירה או מפגשי היכרות וטעימות. את הבירות הוא מפתח במטבח הבית, ואחרי שהטעמים מושלמים הן נשלחות לייצור ב"מבשלת הארץ" בקריית־גת, ומשם מגיעות ללקוחות ולמסעדות בעיקר ברחבי הדרום והנגב.
8 צפייה בגלריה
מתכוני בירה במטבח הבית. משה גלנץ
מתכוני בירה במטבח הבית. משה גלנץ
מתכוני בירה במטבח הבית. משה גלנץ
(צילום: צביקה בורג)
מה לטעום? מהכול: מה"בלונד", שהיא בירה למתחילים, דרך ה"ספיקה", בירת חיטה קשוחה קצת יותר, עבור ל"סיריוס", בירה כהה־שחורה בסגנון אירי־מריר, ועד ה"טריפל", בירת קינוח נהדרת המכילה 8.5% אלכוהול. נהדר, ותוכלו כמובן לצאת מכאן עם מארזי בקבוקים, לפי המלאי הקיים.
  • בירה גלנץ, רח' נחל צין 68, ירוחם. פתוח: בתיאום מראש. טל': 052-7276100

חווה עם סיפור: "בן הר לעמק"
בחוות הסוסים "בן הר לעמק", השוכנת לצד כביש 204, לא הרחק מהיציאה הדרומית מירוחם, תמצאו סיפור גדול. אז כן, יש פה סוסים, וכן, אפשר להזמין פה סדנאות רכיבה וטיולים בשטח, אבל כדאי לשבת עם בני הזוג תחיה ואורן אנטמן ולשמוע את סיפור חייהם מעורר ההשראה:
הם בני דודים שהתאהבו, נישאו והקימו משפחה, הוא היה סמח"ט ב"גולני" ונפצע במהלך השירות, ושניהם עסקו במשך שנים בחינוך ובטיפול בנוער במצוקה, עד שעלו על בעיה: בני הנוער שנמצאים במסגרות טיפוליות נשארים ללא מסגרת תומכת אחרי גיל 18. וזה הביא אותם לרעיון - להקים "בית", או ליתר דיוק "משפחה מורחבת", שבה ימצאו אותם בני נוער עורף משפחתי תומך.
8 צפייה בגלריה
ציונות בלי מירכאות. תחיה ואורן אנטמן, חוות "בן הר לעמק"
ציונות בלי מירכאות. תחיה ואורן אנטמן, חוות "בן הר לעמק"
ציונות בלי מירכאות. תחיה ואורן אנטמן, חוות "בן הר לעמק"
(צילום: צביקה בורג)

חוות הסוסים בירוחם היא חלק מהפרויקט. היא קרויה על שמו של בן כובאני, לוחם גולני שנפל בפעילות מבצעית ברצועת עזה בשנת 2007, והיה חובב סוסים, והרעיון כולו הוא חלק ממבצע לאיסוף מימון להקמת בית של ממש באזור, כך שאם אתם מגיעים, שומעים את הסיפור ופוגשים באנשים המיוחדים, סייעו במשהו לפרויקט הציוני־חברתי המרשים.
  • פרטים ותיאום, טל': 053-8693323.

לא רק צמחונית: "סומסומיה" במצפה־רמון
כ־55 ק"מ, עניין של כ־50 דקות נסיעה, מפרידים בין החווה בפאתי ירוחם ובין מסעדת "סומסומיה", השוכנת בלב מצפה־רמון. זהו מיזם של ארבעה חברים, שמשלב מסעדה כיפית, שמחה, תוססת, פתוחה גם בשישי בערב ובשבת וגם בימי חול המועד פסח, עם תפריט טעים ויצירתי, שכשני שלישים ממנו צמחוני, לצד יינות מיקבי הנגב: "פינטו" ו"ננה". הזמינו מקום מראש.
8 צפייה בגלריה
לא רק צמחוני. "סומסומיה"
לא רק צמחוני. "סומסומיה"
לא רק צמחוני. "סומסומיה"
(צילום: צביקה בורג)
  • מיקום: רח' נחל צייה 4, מצפה־רמון. פתוח: רביעי וחמישי, מ־14:00 עד 22:30, שישי וראשון, מ־17:00 עד 22:30, בשבת, מ־13:00 עד 22:00. סגור בשני ובשלישי. טל': 055-3182300.

לילה טוב: עמוק בלב החולות
כ־90 ק"מ מפרידים בין מצפה־רמון ובין אתר הגלמפינג "הרפתקה במדבר", הסמוך ליישוב באר־מילכה, בפתחת קדש ברנע, סמוך לגבול מצרים. מדובר במאהל מדברי החבוי בלב הדיונות, תחת כיפת השמיים, בסגנון אירוח שנעשה פופולרי בשנים האחרונות, בעיקר בימי הקורונה.
היתרון כאן - לצד 18 האוהלים המאובזרים (יש מצעים, מגבות, אמצעי חימום ללילות צוננים) והציוד החופשי לגלישת חולות בדיונה הסמוכה - הוא חבילת האירוח הכוללת ארוחות בוקר וערב, כך שתוכלו ליהנות מהשקט ומהטבע בלי לקלף ירקות, לבשל ולהדיח כלים אחרי, ואתם לא באמת רוצים את כל זה בחופשה שלכם. מתאים היטב למשפחות עם ילדים, גם לזוגות ולחבורות של חברים. שימו לב: אין פה מנגלים, אין אירוח ללא ארוחות, אין מוזיקה רועשת ואין רחפנים מעל.
8 צפייה בגלריה
יש חיים בדיונות. בהר הנגב
יש חיים בדיונות. בהר הנגב
יש חיים בדיונות. בהר הנגב
(צילום: צביקה בורג)

מחיר: מ־1,680 שקל לזוג באוהל מאובזר, כולל הארוחות. אפשר לחסוך במחיר אם מביאים מצעים מהבית, אפשר גם להקים אוהל במתחם ולשלם רק עבור הארוחות.
  • פרטים בטל': 054-5755911.

בדרך הביתה: יין אצל פולה
8 צפייה בגלריה
מראה מרשים של נחל צין. הטיילת בשדה בוקר
מראה מרשים של נחל צין. הטיילת בשדה בוקר
מראה מרשים של נחל צין. הטיילת בשדה בוקר
(צילום: צביקה בורג)
דוד בן־גוריון התיישב בצריף עץ פשוט בקיבוץ שדה־בוקר בשנת 1953. כיום, 70 שנה אחרי, מתגוררים בקיבוץ וביישוב הקהילתי הסמוך לו, מדרשת בן־גוריון, כ־2,500 תושבים לצד מאות סטודנטים, חוקרים ואנשי חינוך. קבריהם של פולה ודוד בן־גוריון צופים אל הערוץ המדהים של נחל צין, שלאורכו נבנתה ממש לאחרונה טיילת סלולה ומסודרת באורך כקילומטר וחצי, שמתאימה גם למוגבלי תנועה ולאורכה יש ספסלי ישיבה, מתחמי צל ופינות תצפית.
8 צפייה בגלריה
היין טעים, התוויות מסקרנות. יקב שדה בוקר
היין טעים, התוויות מסקרנות. יקב שדה בוקר
היין טעים, התוויות מסקרנות. יקב שדה בוקר
(צילום: צביקה בורג)
התעייפתן? עצרו לנשנוש, לקפה ולכוס יין ב"פולה קפה" הסמוך לצריף בן־גוריון: זו חנות הבית של "יקב שדה בוקר", שהקים חבר הקיבוץ צבי רמק בשנת 1999, וגם בית קפה.
  • פתוח: בכל יום, מ־9:00 עד 16:00 (בשבת מ־10:00). טל': 08-6560430.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button