שף
שף
עוגת פולנטה,  קלמנטינות ופיסטוקים

עוגת פולנטה, קלמנטינות ופיסטוקים

כתומה, עסיסית ונפלאה ומגיעה היישר מסיציליה. וגם סתווית להפליא, כמובן, ואפילו ללא גלוטן

פורסם:
המרכיבים
(תבנית בקוטר 24 ס"מ)
  • 180 גרם חמאה, רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • מיץ וקליפה מגוררת מ־4 קלמנטינות
  • 150 גרם פיסטוקים טחונים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס (100 גרם) קמח תירס להכנת פולנטה
לסירופ
  • 1/3 כוס + 2 כפות (100 מ"ל) דבש
  • מיץ וקליפה מגוררת מ־2 קלמנטינות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית.
2. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את כל מרכיבי העוגה לפי הסדר המצוין במתכון. מקציפים לקרם חלק אבל עדיין גרגירי במקצת. יוצקים לתבנית ומיישרים.
3. אופים 45-35 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה מאוד, וקיסם שננעץ בה יוצא ועליו מעט פירורים. מוציאים מהתנור ומחלצים מהתבנית. מצננים קצת.
3. הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיביו ומחממים עד לרתיחה. יוצקים על העוגה.משהים כשעה. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button