המרכיבים (24 יחידות):
- 1 ק"ג בצק פילאס מרודד, מופשר במקרר
- 24 תמרים, מגולענים
- 2 ביצים, טרופות
- 3 כפות אבקת סוכר
ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. מקמחים משטח עבודה ופורשים עליו את הבצק הקר. מחוררים את הבצק במזלג בכמה מקומות. מקמחים כוס או חותכן עוגיות בקוטר 5 ס"מ וקורצים עיגולים בבצק. מניחים במרכז כל עיגול תמר. מקפלים עליו שלושה מצידי עיגול הבצק, ליצירת אוזן המן. מושחים את הקיפולים של המשולשים בביצה הטרופה וזורים עליהם מעט אבקת סוכר.
3. מניחים את המשולשים בתבנית (אם אופים בשני סבבים, שומרים את היתרה במקרר). אופים 12-10 דקות, עד שאוזני ההמן תופחות והבצק מתייצב ומזהיב. מוציאים ומצננים קלות. אם רוצים, זורים עוד אבקת סוכר. מגישים (האוזניים במיטבן כשהן טריות, אפשר לשמור עד יומיים בכלי סגור בטמפרטורת החדר).