לפני כמה שנים הייתה בהמבורגרייה תל אביבית מנה שמביני דבר לא יכלו לפסוח עליה – פרח בצל מטוגן. זה היה בצל שנפתח בכל הדרו, הפך לפרח ענק וטוגן בשמן עמוק עם ציפוי ותבלינים. אני חובבת גדולה של המבורגרים, אבל אשקר אם לא אודה שלפעמים באתי לשם רק בשביל הפרח. כשהגיעה הקורונה, ואיתה תקופת המשלוחים, פרח הבצל נעלם. אני עדיין מחכה שהוא ישוב. עד שזה יקרה, תנו לי להציע לכם מנה מיוחדת לחג: לביבות כבר יש וגם סופגניות, אבל פרח בצל מטוגן לא יהיה אצל כולם, והוא כל כך קל להכנה! הצטיידו בשמן לטיגון וקבלו מתכון.
המרכיבים
- 1 בצל גדול
- 2 כפות גדושות קמח
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית שבבי צ'ילי מיובש (אפשר לוותר אם מעדיפים ללא חריפות)
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית תבלין טוסקנה (אפשר להחליף בתבלין גריל עוף או להשמיט)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 ביצה, גודל L
- 1/4 כוס חלב
- שמן לטיגון עמוק
- להגשה: שמנת חמוצה
ההכנה
1. חותכים ומסירים את ראש הבצל (הצד שאינו שעיר). קולפים רק את הקליפה החיצונית של הבצל ומקפידים לשמור על הקצה השני, זה שיש בו שערות שורש, שלם.
2. מניחים את הבצל על קרש החיתוך כשצד השורש כלפי מעלה. בסכין חדה, חותכים 4 חתכים עמוקים לאורכו, כך שיחולק לרבעים. מתחילים את החיתוך לא בצמוד לשורש, כדי לשמור על חיבור הבצל. חותכים עוד 4 חתכים, במרכז כל רבע (הבצל יחולק לשמיניות). חותכים פעם נוספת, במרכז כל שמינית, כדי שהבצל יחולק ל־16 חלקים. הופכים את הבצל ופותחים אותו לפרח.
3. בקערית, מערבבים את הקמח, השום הכתוש ואת כל התבלינים. בקערית נפרדת טורפים את הביצה ואת החלב.
4. מניחים בזהירות את פרח הבצל בקערה רחבה. בוזקים עליו 2–3 כפות מתערובת הקמח והתבלינים. בידיים נקיות, פותחים את "עלי הכותרת" של הפרח ומצמידים את התערובת לכל חלקיו. יוצקים עליו את הביצה הטרופה ובידיים מורחים גם אותה בין כל עלי הכותרת. מפזרים את שאר תערובת הקמח וחוזרים על תהליך הפיזור וההדבקה.
5. מחממים שמן לטיגון עמוק (170–190 מעלות). בעדינות, בעזרת כף מחוררת, מניחים את הבצל בשמן. מטגנים עד הזהבה, 4–5 דקות. מוציאים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג או לרשת צינון.
6. מגישים עם שמנת חמוצה. חג שמח!
- ליאור משיח היא קונדיטורית ויוצרת תוכן, כותבת הבלוג "ליאורו'ש". בלוג: Lioroooosh.com, אינסטגרם: lioroooosh
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"