מתחשק לכם לשחק? את כל הקישוטים אפשר גם לפסל במרציפן או בבצק סוכר
- המרכיבים (כ־12 מאפינס בתבניות שקעים)
- 3/4 כוס דחוסה (כ־60 גרם) עלי תרד
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה, זרעי ענבים או שמן צמחי אחר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מ־1 תפוז
- 2 ביצים בגודל M או L
- קורט מלח
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
לקישוט המפלצות
- 6 קוביות (כ־20 גרם) שוקולד מריר
- 30-20 סוכריות עדשים לבנות או מטבעות שוקולד לבן קטנים
- 30-20 סוכריות פז חצויות או קוביות שוקולד לבן חצויות
- 6-5 תותים, פרוסים לאורכם
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את תבניות השקעים.
2. שמים בקערת מעבד המזון את התרד ומיץ התפוזים ומעבדים למחית. מוסיפים את השמן, הסוכר, קליפת התפוז, הביצים והמלח ומעבדים לאיחוד. מוסיפים את הקמח ומעבדים קצרות, לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לשקעים וממלאים אותם.
3. אופים כ־20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפים יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
4. הקישוט: שמים את השוקולד המריר בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן־מארי), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מעבירים לשקית זילוף וגוזרים בה חור קטן.
5. עיני המפלצות: מחלצים את המאפינס מהתבניות ומניחים על משטח העבודה. מזלפים על פני כל אחד מהם שתי נקודות קטנות של שוקולד מומס ומצמידים אליהן שתי עדשים, שישמשו כעיניים. מזלפים על כל אחת מהעדשים נקודת שוקולד קטנה, כאישון.
6. פה המפלצות: בעזרת סכין חדה חורצים בכל אחד מהמאפינס חריץ שישמש כפה. נועצים בו חצאי סוכריות פז או קוביות שוקולד לבן, על תקן שיניים. מניחים פרוסה אחת של תות בתוך החריץ, כך שתשמש כלשון. מגישים.
- זמן הכנה: כ־20 דקות
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא, עם כל הקישוטים מלבד פרוסות התותים