את פרוסות העוגה האחרונות לקחתי איתי. התארחתי בסדנת קרמיקה והנחתי את הקופסה עם העוגה במרכז השולחן. מדובר, בסופו של דבר, בעוגה בחושה, לא משהו שגורם להתלהבות יתרה, אבל כולם קפצו: "זאת עוגה כמו של סבתא שלי!", "איך אני אוהבת עוגות שיש", "וואי, זאת הכי עוגה של בית", "בול למזג האוויר".
כן, יש משהו בעוגת שיש שמזכיר לכולנו את הבית, ובזאת משולב גם קוקוס - כך שבטעם היא יוצאת בול כמו שסבתא מכינה. במתכון שלי יש שינויים: אני משתמשת בקמח כוסמין מלא ובשמן זית, כך שהמרכיבים יהיו מזינים יותר, אבל הם לא פוגעים בכלל בטעם ובמרקם. מבטיחה.
טיפים:
- אפשר להחליף את המיץ בחלב, רגיל או צמחי
- אפשר להשתמש בכל סוכר אחר או שמן אחר
- אפשר להחליף את הקוקוס בשקדים טחונים או בעוד קמח
המרכיבים
- 3 ביצים, גודל L
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר קנים
- 1/3 כוס (60 גרם) שמן זית
- 1/2 כוס (120 גרם) מיץ תפוזים
- קורט מלח
- 1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- 1/4 כוס (25 גרם) קוקוס טחון
לשוקולד
- 1/4 כוס (60 גרם) מיץ תפוזים
- 2 כפות שטוחות (20 גרם) אבקת קקאו
ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות בתוכנית טורבו.
2. בקערה גדולה טורפים את הביצים, הסוכר, השמן ומיץ התפוזים, לבלילה אחידה.
3. מוסיפים את המלח, קמח, אבקת האפייה והקוקוס ומערבבים רק עד לאיחוד, מינימום ערבוב.
4. מעבירים לקערה נפרדת 1/3 מעיסת העוגה. מוסיפים לה את המיץ ואת הקקאו ומערבבים לאיחוד.
5. מעבירים את העיסה הלבנה לתבנית. מניחים עליה את תערובת השוקולד. בעזרת קיסם או סכין מערבבים בתנועות מעגליות מלמטה למעלה, רק ליצירת מראה שיש (לא להתפתות לערבב יותר!).
6. אופים 35–45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"