שף
שף
פנקייק משפחתי

פנקייק משפחתי אפוי

מתכון פטנט לכבוד יום המשפחה: פינוק שכיף להכין ביחד עם הילדים ולזלול בצוותא – אבל בהרבה פחות טרחה

פורסם:
לגרסת פרווה מחליפים את החלב במשקה "חלב" צמחי ואת החמאה ב־2 כפות שמן צמחי, לפי הטעם.

המרכיבים
(תבנית בגודל 30X25 ס"מ או בקוטר 28-26 ס"מ)
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 3 כפות (40 גרם) סוכר
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • תוספות: פירות חתוכים, סוכריות, שוקולד צ'יפס וכדומה
  • אפשרות להגשה: סירופ מייפל, דבש, סילאן וכדומה

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים, החלב, החמאה ותמצית הווניל וטורפים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית. מפזרים על החלק העליון פירות, סוכריות או שוקולד צ'יפס (ואפשר גם לשלב).
3. אופים כ־25 דקות, עד שהפנקייק יציב לגמרי גם במרכז. מוציאים ומניחים לצינון קל.
4. חותכים את הפנקייק למנות אישיות. מגישים מיד, אפשר בתוספת סירופ מייפל, דבש או סילאן.

  • זמן הכנה: כ־10 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה. שאריות אפשר לשמור עד יומיים במקרר. מחממים במיקרוגל.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button