המרכיבים (כ־20 יחידות)
- 20 דפי אורז בקוטר 16 ס"מ
לבלילה
- 1 ביצה בגודל M או L
- 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב
- 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט, אחוזי שומן לפי הטעם
- 2 כפות (25 גרם) סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
למלית
- 1 חבילה (500 גרם) גבינה כחושה לאפייה
- 1 ביצה בגודל M או L
- 5 כפות (60 גרם) סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 2 כפות צימוקים
- להגשה: סירופ מלבי מוכן או אבקת סוכר
ההכנה
1. הבלילה: שמים בקערה שתכיל את דפי האורז את כל מרכיביה וטורפים היטב.
2. המלית: שמים בקערה נפרדת את כל מרכיביה וטורפים היטב.
3. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מכינים צלחת שטוחה כמשטח עבודה.
4. טובלים דף אורז בקערת הבלילה ומשרים אותו בה במשך כ־30 שניות, עד שהוא מתרכך היטב. מוציאים, מנערים ומניחים על הצלחת. מניחים בקצה הדף כף מהמלית, מקפלים את השוליים מימין ומשמאל ומגלגלים. מניחים בתבנית. מכינים כך את כל הכמות. מניחים בתבנית במרווחים קלים.
5. אופים כ־20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים. יוצקים על הבלינצ'ס סירופ מלבי או מפזרים אבקת סוכר. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים בתנור או במיקרוגל.
- טיפ: במתכון זה מומלץ להשתמש ביוגורט נוזלי, מהסוג שמגיע בקרטונים או במכלים גדולים. אין לכם? אפשר להשתמש ביוגורט סמיך מגביע ולדלל אותו ב-3-2 כפות מים.
פורסם לראשונה: 16:20, 21.05.23