שף
שף
עוגה בחושה עם יוגורט ומשמשים

עוגה בחושה עם יוגורט ומשמשים

קלילה, כתומה וקיצית להפליא, רגע לפני שהמשמשים נעלמים לנו מהמדפים

פורסם:
המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 24-22 ס"מ)
  • 4 ביצים בגודל M או L
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט, אחוזי שומן לפי הטעם
  • קורט מלח
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 100 גרם חמאה מומסת או 100 מ"ל שמן
לשכבת המשמשים
  • כ־10 משמשים, מגולענים וחצויים
  • 2 כפות סוכר חום בהיר או לבן
  • 2 כפות שקדים פרוסים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית ומרפדים את בסיסה בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות בינונית כ־2 דקות, לקציפה בהירה. מוסיפים את היוגורט והמלח ומקציפים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, קליפת הלימון והקוקוס ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את החמאה (או השמן) ומערבלים עד שהיא נטמעת בעיסה. עוצרים. יוצקים את העיסה לתבנית.
3. שכבת המשמשים: שמים את המשמשים בקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. חותכים כל מחצית לרוחבה ל־3 חלקים ומניחים בצפיפות על העיסה, כאשר הצד הפנימי פונה מטה. מפזרים את השקדים הפרוסים.
4. אופים כ־55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים.

טיפ: במקום במשמשים אפשר להשתמש בשזיפים או בנקטרינות


זמן הכנה: כ־25 דקות
דרגת קושי: קל־בינוני
איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button