שף
שף
טרייפל עם עוגיות פסח וקומפוט

בציפייה לסוף הטוב: 5 קינוחים מעולים לפסח

מנות אחרונות יפות ואביביות, עם דגש על הצד הפירותי, הקליל והבריא יותר. מיכל לוי־אלחלל ליקטה מתוקים מעודדים

עודכן:

טבעוני או חלבי: טרייפל עוגיות פסח וקומפוט

המרכיבים (10-8 מנות בכוסות אישיות)
  • 300 גרם עוגיות לפסח, לפי הטעם
לקומפוט
  • 100 גרם חמוציות
  • 50 גרם צימוקים בהירים
  • 50 גרם תפוחים מיובשים, חתוכים לקוביות
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כוס יין לבן או אדום
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
לקרם
  • 2 חבילות (160 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה חלבית או צמחית
  • 3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) חלב רגיל או משקה צמחי
ההכנה
1. הקומפוט: שמים בסיר את כל מרכיבי הקומפוט ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ־20 דקות. מסירים מהכיריים ומאחסנים במקרר עד להרכבת המנה.
2. הקרם: שמים בקערת המערבל את אבקת הפודינג, השמנת והחלב ומקציפים במהירות נמוכה לקרם יציב. מכסים ומאחסנים במקרר עד להרכבת המנה.
3. הרכבת המנה: שוברים או קוצצים את העוגיות ומחלקים אותן בין כוסות ההגשה. יוצקים עליהן מעט מנוזלי הקומפוט. מניחים 3 כפות מהקרם בכל כוס. מניחים על הקרם כ־2 כפות מהקומפוט. מגישים.
  • אפשר להכין מראש? את הקומפוט ואת הקרם אפשר להכין עד יום מראש ולאחסן, בנפרד, במקרר. את המנה אפשר להרכיב כשעתיים־שלוש לפני ההגשה.

פרווה או חלבי: אגסים ביין אדום במילוי קרם שקדים

5 צפייה בגלריה
אגסים ביין עם קרם שקדים
אגסים ביין עם קרם שקדים
אגסים ביין עם קרם שקדים
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
המרכיבים (6-5 מנות)
  • 11-10 אגסים קטנים
  • 2 כוסות (1/2 ליטר) יין אדום
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 מקל קינמון
לקרם השקדים
  • 50 גרם חמאה או מחמאה, רכה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם שקדים טחונים דק
  • 1 כף קמח תפוחי אדמה
  • 1 ביצה
ההכנה
1. אם רוצים, קולפים את האגסים. מניחים אותם בסיר. יוצקים את היין, מוסיפים את הסוכר ואת מקל הקינמון ויוצקים מים עד שהאגסים מכוסים לגמרי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כחצי שעה, עד שהאגסים מתרככים. מסירים מהכיריים ומאחסנים במקרר עם הנוזלים עד לשימוש.
2. הקרם: שמים את החמאה (או המחמאה) בקערת המערבל ומקציפים כדקה במהירות גבוהה, עד שהיא מבהירה. מוסיפים את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים ומקציפים עוד כדקה במהירות בינונית. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ואת הביצה, וממשיכים לערבל עד שנוצר קרם אחיד. מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.
3. מחממים את התנור ל־190 מעלות ומשמנים קלות תבנית מתאימה.
4. חוצים את האגסים לאורכם ומוציאים ככף מבשר הפרי, כך שתיווצר מעין "קערה". אם צריך, מנקים משאריות ליבה. מניחים את האגסים בתבנית. ממלאים אותם בקרם השקדים.
5. אופים 10-8 דקות, עד שהקרם מזהיב. מוציאים ומעבירים לכלי הגשה. מגישים לצד הסירופ שבו בושלו האגסים.
  • אפשר להכין מראש? את האגסים – מבשלים עד יומיים מראש (שומרים בתוך הנוזל, במקרר). את הקרם – עד 4 ימים מראש (או עד 3 שבועות מראש, ומקפיאים). מרכיבים ואופים בסמוך להגשה.

פרווה או חלבי: עוגת מרנג עם קרם וניל ופירות

5 צפייה בגלריה
עוגת מרנג עם קרם וניל ופירות
עוגת מרנג עם קרם וניל ופירות
עוגת מרנג עם קרם וניל ופירות
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
המרכיבים (כ־8 מנות)
למרנג
  • 3 חלבונים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
לקרם הווניל
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה, חלבית או צמחית
  • 1/4 1 חבילות (100 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
להרכבת העוגה
  • 1/2 ק"ג פירות, חתוכים לקוביות (תותים, קיווי, בננה, תפוז, פסיפלורה וכדומה)
ההכנה
1. המרנג: מחממים את התנור ל־100 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים כ־3 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף עד שהסוכר נטמע לגמרי והקצף יציב. עוצרים, מוסיפים את יתרת הסוכר ואת קליפת הלימון ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שהסוכר נבלע.
3. דרך שק זילוף או בעזרת כף, מזליפים בתבנית שני מלבנים של קצף באורך 25 ס"מ וברוחב 16 ס"מ (אפשר לשרטט מראש מלבנים על נייר האפייה, ולהניח אותו בתבנית, כך שהצד המשורטט פונה מטה).
4. אופים כשעתיים וחצי, עד שהמרנג מתייבש לגמרי. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את המרנג לצינון מלא. מוציאים.
5. קרם הווניל: שמים בקערת המערבל את השמנת והפודינג ומקציפים לקצפת יציבה. מאחסנים במקרר עד להגשה.
6. הרכבת העוגה: מניחים מלבן מרנג על צלחת הגשה. מזליפים עליו "גבעות" או פשוט מורחים חצי מקרם הווניל. מניחים על הקרם מחצית מכמות הפירות. יוצרים כך שכבה נוספת של מרנג, קרם ופירות. מגישים מיד.
  • אפשר להכין מראש? את המרנג – עד שבוע מראש, ושומרים בכלי אטום (אפשר להכין עד חודש מראש ולשמור במקפיא). את הקרם ואת הפירות החתוכים – עד יום, בנפרד, במקרר. מרכיבים בסמוך להגשה.

טבעוני או פרווה: תפוחי עץ ממולאים ואפויים

5 צפייה בגלריה
תפוחים ממולאים בתנור
תפוחים ממולאים בתנור
תפוחים ממולאים בתנור
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
המרכיבים (6-5 מנות)
  • 7-5 תפוחי עץ, מכל סוג שאוהבים
למלית
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך
  • 2 עוגיות פסח, מכל סוג
  • 1 כפית דבש או סילאן
  • אפשרות: 1/4 כפית קינמון טחון
  • 2 כפות מים
  • לאפייה: 1 כוס יין לבן
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות.
2. המלית: שמים בקערת מעבד המזון את האגוזים, העוגיות, הדבש (או הסילאן), הקינמון (אם משתמשים) והמים, ומעבדים לתערובת פירורית.
3. מסירים את חלקו העליון של כל תפוח. מוציאים את ליבות התפוחים כך שיהיה ניתן למלאם. ממלאים את התפוחים במלית, סוגרים בכיפות ומניחים בתבנית מתאימה. יוצקים לתבנית את היין.
4. אופים 25-20 דקות, עד שהתפוחים רכים למגע. מוציאים ומגישים חם.
  • אפשר להכין מראש? עד 3 ימים מראש ומאחסנים במקרר. מחממים לפני ההגשה.

פרווה: קראמבל קוקוס ופירות אדומים

5 צפייה בגלריה
קראמבל פירות יער עם קוקוס ואגוזים
קראמבל פירות יער עם קוקוס ואגוזים
קראמבל פירות יער עם קוקוס ואגוזים
(צילום: דניאל לילה, סגנון: פסי ברניצקי)
המרכיבים (תבנית בקוטר 30 ס"מ)
  • 500 גרם פירות יער אדומים קפואים, שהופשרו וסוננו
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר חום
  • 1/4 כפית קינמון טחון
לשכבת הקראמבל
  • 2 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון
  • 2 חלבונים
  • 5 כפות סוכר
  • 1/2 כוס אגוזים, לפי הטעם, קלויים וקצוצים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
2. הקראמבל: שמים בקערה את הקוקוס, החלבונים והסוכר וטורפים היטב במזלג, לתערובת לחה ודביקה קצת.
3. שמים בתבנית את הפירות, הסוכר והקינמון ומערבבים. מפזרים עליהם את הקראמבל. מפזרים גם את האגוזים.
4. אופים כ־40 דקות, עד שהקראמבל מזהיב. מוציאים ומגישים חם.
  • אפשר להכין מראש? אפשר לאפות בבוקר הארוחה ולחמם לפני ההגשה. שאריות אפשר לשמור עד 3 ימים.
פורסם לראשונה: 09:53, 17.04.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button