סלט אסייתי משגע עם אטריות אורז ובוטנים
סלט אסייתי משגע שכל כך קל להכין וכל בני המשפחה יזללו בהנאה.
מתכון: מערכת Foody
מצרכים לסלט:
- 1/2 חבילה אטריות אורז בעובי 5 מ”מ
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1/2 כרוב סגול חתוך דק
- 1 כוס כוסברה
- 1/2 כוס נענע
- 2 גזרים מגורדים בפומפיה גסה
- 1 פלפל צ’ילי אדום קצוץ דק (לא חובה)
- 1/2 בוטנים קלויים
מצרכים לרוטב
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 שורש ג’ינג’ר קצוץ דק
- 3 כפות סירופ מייפל
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1 כפית שמן שומשום טהור מזרח ומערב
- 1 כף שמן זית
- 1 כף רוטב דגים Tiparos
- 1 כף רוטב צ’ילי מתוק Maxchup
- 1/4 כוס רוטב סויה YAMASA
אופן הכנה
1. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את אטריות האורז במשך כ-5 דקות עד שהן מתרככות. מסננים את האטריות ומניחים בצד.
2. מכינים את הבוטנים לקישוט: מכניסים את הבוטנים לשקית ודופקים עליה במרץ בעזרת מערוך, עד שהבוטנים נשברים, אבל לא הופכים לאבקה.
3. מכינים את הרוטב: את כל מרכיבי הרוטב מעבירים לצנצנת ומשקשקים היטב עד ליצירת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
4. מכניסים לקערה גדולה את כל הירקות ועשבי התיבול ומערבבים יחד.
5. חותכים את האטריות לרצועות באורך בינוני ומוסיפים גם אותם לירקות.
6. שופכים את הרוטב מעל למנה ומערבבים היטב.
7. מגישים את הסלט בעיטור בוטנים קצוצים מעל.
עוף בטריאקי בכיפת אורז מטוגן
יש לנו בשבילכם מתכון שהוא ארוחה, קבלו מתכון קל ופשוט להכנה של עוף בטריאקי המוגש בכיפת אורז מטוגן, חגיגה של צבעים וטעמים שכולם אוהבים.
מתכון: מערכת Foody
מצרכים:
- 1/2 כוס רוטב סויה YAMASA
- 1/2 כוס רוטב טריאקי MAXCHUP
- 1/4 כוס מירין מזרח מערב
- 500 גרם חזה עוף שלם חתוך לרצועות
לאורז מטוגן:
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 2 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות
- 1 כוס אפונה טרייה או קפואה
- 1 כף שמן שומשום מזרח מערב
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 ס"מ שורש ג’ינג’ר קצוץ
- 4 כוסות אורז לבן מבושל
- 3 ביצים L טרופות
- 1 קורט מלח דק/לפי הטעם
- 1 קורט פלפל שחור טחון/לפי הטעם
להגשה:
- 1 חופן שומשום מזרח מערב
- 1 חופן בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה:
1. מערבבים בקערה את רוטב הסויה, הטריאקי והמירין. משתמשים ב-1/2 מכמות הרטבים למרינדה: מוסיפים את חתיכות העוף ומערבבים היטב עד לכיסוי המלא. משאירים במקרר ל-30 דקות לפחות. שומרים את שאריות הרטבים בצד.
2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והגמבה, מערבבים וממשיכים לטגן יחד עוד כ-5 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את האפונה, מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות. מעבירים את הירקות לקערה ומשאירים בצד.
3. באותה המחבת מחממים את שמן השומשום ומטגנים את השום והג’ינג’ר עד להזהבה.
4. מוסיפים את האורז המבושל ומערבבים היטב. מזיזים את האורז לצד אחד של המחבת ושופכים לצד הריק את הביצים הטרופות. מקשקשים עד שהן מתחילות להיתפס, ומערבבים עם האורז. מוסיפים את הירקות והרטבים ששמרנו בצד ומערבבים שוב.
5. מעבירים את האורז לתבנית קוגלהוף, משטחים היטב, מכסים עם צלחת הגשה ושומרים בצד.
6. מחממים קצת שמן במחבת ומטגנים את העוף עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו, במשך כ-7 דקות. מוסיפים את שאריות המרינדה וממשיכים להקפיץ עד שחתיכות העוף משחימות יפה.
7. הופכים את התבנית עם האורז לצלחת הגשה, שמים במרכז את העוף, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים.
מוקפץ לוהט – נודלס עם רצועות בקר וירקות ברוטב דביק
מתכון של מוקפץ עם נודלס, רצועות בקר וירקות ברוטב דביק של טריאקי, סויה וצ'ילי מתוק. מנה אסיאתית משגעת שלא תפסיקו להכין!
מתכון: מערכת FOODY
מצרכים:
- 1 שקית אטריות ביצים מזרח מערב
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
- 250 גרם פילה בקר חתוך לרצועות דקות
- 1 בצל סגול חתוך לחצאי טבעות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- 1 שקית עלי בייבי תרד
- 2 כפות רוטב טריאקי MAXCHUP
- 4 כפות רוטב סויה YAMASA
- 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק MAXCHUP
להגשה:
- בצל ירוק קצוץ
- שומשום מזרח מערב
אופן הכנה
1. מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן ושומרים בצד.
2. מחממים את שני סוגי השמן במחבת ומקפיצים את רצועות הבקר במשך כמה דקות, עד שהן מתחילות להחליף את צבען. לא חייבים להכין אותן עד הסוף בשלב זה. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת. שומרים במחבת את נוזלי הבישול.
3. אותה המחבת מקפיצים את הירקות על אש הכי גבוהה במשך 1-2 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.
4. מוסיפים את כל הרטבים וממשיכים להקפיץ עוד כדקה.
5. מחזירים למחבת את הבקר, מוסיפים את האטריות, מערבבים היטב עם הירקות ומקפיצים עוד חצי דקה. מכבים את האש.
6. מפזרים מעל בצל ירוק ושומשום ומגישים מיד.
בננה לוטי מדפי אורז: טוויסט מגניב למנה האסייתית המפורסמת!
הקינוח התאילנדי הפופולרי והאהוב, והפעם עם טוויסט בעלילה: בננה לוטי מדפי אורז! קרפ מטוגן במילוי בננה נמסה ונוזל קוקוס מרוכז וממותק
מתכון: מלי זיידמן
מצרכים:
- דפי אורז מזרח ומערב
- 1 ביצה L
- 1/4 כוס חלב 3%
- 3 בננות חתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 2 כפיות חמאה
- 4 כפות נוזל קוקוס מרוכז וממותק
אופן הכנה:
1. טורפים את הביצה עם החלב ומעבירים לצלחת עמוקה רחבה שתכיל את דפי האורז.
2. לוקחים 2 דפי אורז וטובלים אותם בבלילה יחד במשך כ-1/2 דקה, עד שהם מתרככים, אבל לא הופכים לרכים מידי.
3. מניחים את הדף הכפול על משטח העבודה ומסדרים במרכזו פרוסות בננה. מקפלים בזהירות את הקצוות מכל הצדדים כך שתיווצר לנו מעטפה מרובעת.
4. מחממים מחבת עם ½ כפית חמאה ומעבירים את הבננה לוטי אל המחבת.
5. מטגנים את דפי האורז כמה דקות מכל צד עד לקבלת קריספיות וזהבהבות.
6. מוציאים את הבננה לוטי מהמחבת, ובעזרת הכף מזלפים את חלב הקוקוס הממותק מעל. כף לכל בננה לוטי.
מגישים מיד, ניתן להגיש עם גלידת וניל ופרוסות בננה טריות ליד.
סורבה קוקוס וליצ’י: שילוב טעמים טרופי מושלם
סורבה קוקוס וליצ'י, קליל וטעים בטירוף לסיים איתו ארוחה. שילוב טעמים חלומי, עם קרם קוקוס וריבת תות לאווירה טרופית מהנה.
מתכון: רון יוחננוב
מצרכים:
(תבנית אינגליש קייק סטנדרטית)
- 400 גרם או 2 חבילות ליצ'י שלמים בסירופ קל, מסוננים
- 1 כוס קרם קוקוס מזרח מערב
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כוס ריבת תות או סירופ סוכר או כל ריבה אחרת
- קורט מלח דק
אופן הכנה:
1. מכניסים את כל מרכיבי המתכון לתוך קערת הבלנדר.
2. טוחנים יחד את כל המרכיבים על מנת לקבל בלילה אחידה.
3. כעת מעבירים את בלילת הגלידה לתבנית או לקופסא עם מכסה.
4. מכניסים לפריזר ומקפיאים את הסורבה למשך לילה שלם עד שהוא מוכן להגשה.
למתכונים נוספים: www.ewi.co.il