הכנתי סקונס חמאתיים ונהדרים, מאפים שמתאימים לארוחת בוקר קלילה בחופש הגדול ויכולים להפוך גם לכריכונים קטנים. קל להכין אותם, בערבוב בקערה אחת, והם מושלמים גם להכנה עם הילדים.
שימו לב, המאפים במיטבם ביום ההכנה.
המרכיבים (8 יחידות)
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן
- 1 כף או שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 120 גרם חמאה קרה, מגוררת או חתוכה לקוביות קטנטנות
- 200 גרם גבינה קשה מגוררת, לפי הטעם (מוצרלה, גאודה וכדומה)
- 1 כוס (240 מ"ל) רוויון
- לא חובה: 2 כפות עירית קצוצה
- להברשה: 2–3 כפות חלב
- לפיזור: גבינה מגוררת
ההכנה
1. מפעילים את התנור על 200 מעלות.
2. בקערה, מערבבים את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד.
3. מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומועכים אותו ביד או במערוך למרובע או עיגול בעובי של 4-3 ס"מ. חותכים את הבצק ל־8 ריבועים או קורצים בו עיגולים. מניחים אותם במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים במעט חלב ומפזרים גבינה מגוררת.
4. אופים 16-14 דקות, עד הזהבה. מצננים מעט ומגישים עם ממרחים אהובים.
- חסי סגל היא בעלת בלוג מתכונים ויוצרת תוכן. אינסטגרם: חסי סגל Chasisegal
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף