את המאפינס האלה אני אוהבת להכין כשמתחיל להתקרר בקצוות של היום: הם בול לצד כוס קפה בבוקר ומושלמים לצד כוס תה בערב. הם מלאי טעמים ומרקמים והם פשוטים להכנה. על חלקם העליון יש ציפוי משגע של זיגוג טעים וקוקוס קלוי, אבל אם פחות מתחשק – אפשר לוותר עליו. כל מה שצריך זה קערה וכמה ערבובים, והמאפינס מוכנים.
טיפים:
- קמח שיבולת שועל אפשר לטחון לבד בבית משיבולת שועל עבה או דקה (ואפשר גם לקנות מוכן, בחנויות טבע).
- אפשר להחליף את קמח שיבולת השועל ב־1/4 1 כוסות קמח שקדים.
- את סירופ המייפל במאפינס אפשר להחליף ב־1/3 כוס סוכר + תוספת של ביצה.
המרכיבים (12 יחידות)
- 4 ביצים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/3 כוס סירופ מייפל
- קליפה מגוררת מ־1/4 תפוז
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
- קורט פיצקי של מלח
- 1 כוס קמח שיבולת שועל
- 3/4 כוס קוקוס טחון
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון טחון (לא חובה. מוסיף המון)
לציפוי
- 1/3 כוס קוקוס טחון
- 2 כפות ממרח שקדים או כל ממרח אגוזים שאוהבים
- 2 כפות סירופ מייפל
- מעט קליפת תפוז מגוררת (לא חובה)
- קורט קינמון טחון (לא חובה)
ההכנה
1. נחמם תנור ל־175 מעלות, עדיף על טורבו אבל לא חובה. נניח עטרות נייר בתבנית השקעים.
2. בקערה נערבב את הביצים עם שמן הזית, סירופ המייפל, קליפת התפוז והמיץ והמלח.
3. נוסיף את קמח שיבולת השועל, הקוקוס, אבקת האפייה והקינמון ונערבב לעיסה אחידה.
4. נחלק את העיסה באופן שווה בין התבניות. נכניס לאפייה במשך 20–25 דקות, עד שהמאפינס ישתזפו ויתפחו.
5. בזמן האפייה נכין את הציפוי: נחמם מחבת ונקלה את שבבי הקוקוס עד שהם ישנו את צבעם ויפזרו ריח נפלא. נעביר אותם מהמחבת החמה לצלחת שטוחה, לצינון מלא.
6. כשהמאפינס מוכנים נוציא אותם מהתנור ונצנן אותם מעט. בינתיים, נערבב את ממרח השקדים, המייפל, קליפת התפוז והקינמון לזיגוג אחיד במרקם משחתי.
7. נמרח את הזיגוג על המאפינס, נפזר עליו את הקוקוס הקלוי, ונגיש לאהובים ולאהובות שלנו.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"