שף
שף
חריימה קציצות טונה

חריימה קציצות טונה בגרסת שימורים קלה ומהירה

התבשיל הביתי הריחני והמוכר, בנוסח זריז במיוחד. טעים להגיש אותו חם, על אורז או על קוסקוס ולצד חלה לניגוב הרוטב, אבל הוא נפלא גם ישר מהמקרר, בתוך כריך

פורסם:

המרכיבים (6 מנות)

לקציצות
  • 2 תפוחי אדמה
  • 4 קופסאות (440 גרם) טונה במים
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/3 כוס כוסברה או עלי סלרי קצוצים דק
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה או קמח לבן
  • לקימוח: 1/2 כוס קמח תפו"א או לבן
  • שמן לטיגון
לרוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
  • 5 פלפלים אדומים, חתוכים גס
  • 8 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1-1/2 פלפל חריף ירוק או אדום, קצוץ
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית מחוקה קימל
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • אפשרות להגשה: כ־1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה

ההכנה

1. הקציצות: שמים את תפוחי האדמה, בקליפתם, בסיר. יוצקים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה כ־40 דקות, עד לריכוך. מסננים ומניחים לצינון. קולפים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה גס.
2. מסננים את הטונה, מפוררים אותה במזלג ומעבירים לקערת הפירה. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר כ־30 דקות (ועד יממה).
3. מפזרים את הקמח לקימוח בצלחת. יוצרים מהעיסה קציצות ומקמחים אותן.
4. יוצקים למחבת שמן לטיגון קל או לטיגון חצי עמוק ומחממים. מטגנים את הקציצות (אם צריך, אז בכמה סבבים) כ־2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות (הקציצות לא חייבות להיות מבושלות לגמרי מבפנים, הן יעברו בישול נוסף ברוטב).
5. הרוטב: יוצקים את שמן הזית לסיר רחב ומחממים. מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה בינונית, עד הזהבה. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 4-3 דקות, לריכוך והזהבה. מוסיפים את השום, הפלפל החריף והתבלינים ומטגנים 2-1 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים ללהבה בינונית־נמוכה ומבשלים 30-20 דקות.
6. מוסיפים את הקציצות, בזהירות, לרוטב המבעבע. אם צריך, מוסיפים מעט מים עד לכיסוי מלא של הקציצות. מבשלים כ־20 דקות. מדי פעם מטלטלים קלות
את הסיר או מערבבים בעדינות, כדי שהקציצות יכוסו ברוטב לחלוטין.
7. בגמר הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מסירים מהכיריים.
אם רוצים מפזרים כוסברה. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button